Miért kell azért megbüntetni valakit buszon, mert nincs nála a diákigazolványa?
Igazából könnyeben kijátszható a rendszer, mint gondolod.
Tegyük fel minden szombaton elkérem haverom bérletét, de most pont belefutok egy ellenőrbe.
Semmi gond! Ha lúd, legyen kövér! Elég csak annyit mondani, hogy nemhogy a diákom, SEMMILYEN irat nincs nálam! Innentől már csak be kell diktálnom az ellenőrnek a haverom adatait. Ő kiállítja a haverom adataival a büntetést, a haver szépen bemegy bemutatni az irataival a bérletet, én meg szépen kifizetem haveromnak a mérsékelt bírságot. Ha ezt eljátsszuk egy évben háromszor, még akkor is jobban kijövök, mintha megvettem volna minden hónapban a bérletet.
Utólag senki nem fog rájönni, hogy ki utazott melyik bérlettel. Lehet tényleg te utaztál a bérleteddel, de lehet a haverod utazott, csak bediktálta a te adataidat.
U.I.: A MÁV-nál bármikor nyomtatok neked automatából úgy diákbérletet, hogy megadok valami kamu számsort, ami diákigazolványszám formátumú. Még csak diáknak sem kell lennem hozzá.
"A diák bérletet meg csak diákigazolvány bemutatásával kellene kiadni minden esetben."
Na ez a legnagyobb hülyeség. Most minden szülő vigye magával a 6-14 éves gyerekét bérletet venni, mert nem fogsz nekik odaadni több ezer forintot bérletre. Mi van ha többen vannak, akkor találni kell egy időpontot, ami mindenkinek jó vagy többször járni.
Én diákként mondom azt, hogy semmi baj a mostani rendszerrel és ismerősök révén mondom, hogy alaptalan az a feltételezés miszerint ugyanannyit fizet az akinél nincs igazolvány és az aki bliccel.
"MÁV-nál bármikor nyomtatok neked automatából úgy diákbérletet, hogy megadok valami kamu számsort, ami diákigazolványszám formátumú. Még csak diáknak sem kell lennem hozzá."
Jó, de ott meg kiszámíthatatlan mikor kérik el és mikor nem egy vonaton, kalauza függő.
"Hülyeség is mindent magadnál tartani csak azért, hogy ne büntessenek meg. "
Most komolyan, ha egyszer nálad van a bérleted, akkor olyan nehéz mellé becsúsztatni a diákigazolványt?
"Az meg teljesen felháborító tényleg, ha véletlenből kifolyólag nincs nálad, akkor ugyanannyira büntetnek meg, mint aki ingyen utazott mondjuk egy hónapig"
Elárulnád melyik közlekedési vállalatot használod, ahol ilyen a rendszer.
Oké, az lehet, hogy nincs így, hogy ugyanannyira büntetnek meg. Szerintem meg egyáltalán nem hülyeség kiadni csak abban az esetben, ha felmutatja az iratokat.
Olyan bérletet kellene adni, amire a pénztáros bepötyögi az adatokat, az útirányt, a kilométert, a bérlet és diákigazolvány számod no és a nevedet, miután bemutattad az okmányokat és utána nyomdáz rá dátumot. És olyan bérletet kapnál, amin rajta van minden nyomtatottan, nem neked kellene külön ráírogatni az adataid. És ilyenkor ellenőrzéskor elég lenne a bérletet felmutatni. Az ellenőrök munkáját is megkönnyítenénk, mert nem kellene elkérniük minden okmányt külön külön mindenkitől. Tehát névre szóló bérletet kapna mindenki.
""A diák bérletet meg csak diákigazolvány bemutatásával kellene kiadni minden esetben."
Na ez a legnagyobb hülyeség. Most minden szülő vigye magával a 6-14 éves gyerekét bérletet venni, mert nem fogsz nekik odaadni több ezer forintot bérletre."
Nem értem mi a problémád. Ha nem akarsz a gyereknek odaadni annyi pénzt nem értem ennek mi köze ahhoz, hogy csak okmánnyal adhatnák ki a bérletet. Akkor vedd meg a 6 éves gyerekednek a bérletét, elviszed az okmányait és kész. Azt is tudod igazolni, hogy az édesanyja van, mert neked is van személyid, neki meg olyan okmánya, amin rajta van az anyja neve. És ad jó, hamisíthatatlan bérletet neked cserébe.
Kár, hogy csak itt tart Mo., nem tudom, hogy máshol ez hogy van, de ha már bemutatod az irataid, akkor ráírhatnák az adataidat helyetted és kapnál egy jó bérletet. Egyébként meg ha valahol simán kiadják okmány nélkül, akár a szülőnek, akkor mi van, ha megvesz egy diák bérletet, de nincs is gyereke? Vagy egy fiatalnak kinéző vesz diák bérletet, aki nem is tanuló már?
Aki meg ingyen utazik jogtalanul, megbüntetném 100000Ft-ra is. Utána gondolkozzon el ezen. Ne azt büntessék meg, aki becsületesen megvette a bérletét és ezt be is tudja bizonyítani. És nem arról van szó, hogy olyan nehéz berakni a diákot, de megeshet, hogy véletlenül nincs nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!