Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetésre számíthatok?...

Milyen büntetésre számíthatok? Laptopot loptam.

Figyelt kérdés
Kb270000ft értékben,újat a Médiából.Én hülye a táskámba tettem,nem szedtem le róla a csipogót.Így észrevették hpgy el akartam lopni.15F.
2017. máj. 19. 20:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
6%
A többiek meg kifigurázással csak félrekezelik a helyzetet. Kérdező, ezentúl ne lopj! Vegyél erőt magadon! Vegyél erőt, akármit is érzel!
2017. máj. 19. 22:13
 12/27 árokpart ***** válasza:
18%
Jóságos ég! Minek kellett ez ilyen áron neked? Az meg a másik, hogy ugyan hol fogod használni. Szépen mosolyogva hazamész a laptoppal és beadod anyukádéknak, hogy tyű nézzétek szereztem egy laptopot. Ők majd mit mondanak, hogy jó van kisfiam vagy én nem is értem mire számítasz. Egyébként tudom milyen érzés ez, mert én is szerettem volna egy IBM PC-t ennyi idős koromban mint te. Akkoriban még ezek voltak elérhetetlen álmok. Végül a szakmunkás gyakornoki fizumból és a a nyári gyakorlaton túli melóból tudtam megvenni a szakmunkás vizsga évében Húsvétra. Elektromos kerékpárom is 30 évesen lett, másnak nagyon sok korosztálybeli srácnak már 20-21 éves korában volt kocsija, de egyáltalán nem irigyeltem tőlük. Nekem bejött a lassan járj tovább érsz . Neked is ezt javaslom. Vidd vissza szépen intelligensen, megbánva amit csináltál azt a laptopot abba az üzletbe ahonnan elhoztad. Most még jól kijöhetsz belőle. Fiatal vagy a legszebb korban ne aggódj ha normálisan csinálod a rendőrök is nagyon rendesen tudnak hozzáállni. Nekik is van gyerekük. Ne szúrd el emiatt a jövődet vidd szépen vissza.
2017. máj. 19. 22:34
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

én levágnám a kezedet. de lehet csak a csuklódtól a kézfejedet.

nem viccelek, komolyan szemrebennés nélkül megcsinálnám ha engedné a törvény. Hogy a francba képzeled azt, hogy más tulajdonát te ellopod? Kinek képzeled te magad?

2017. máj. 19. 22:52
 14/27 anonim ***** válasza:
22%

Minek lopni, he?

Én a parasztoktól elveszem az utcán.

2017. máj. 19. 22:55
 15/27 anonim ***** válasza:
87%

Ritka hülye vagy... mégha le is szeded a csipogót, egy laptop eltűnése azért feltűnik, így a felvételekről visszakeresnek.

Mindenesetre a közeli drogériából szerezz be vazelint, ez nem egy csokilopás, amit "ejnye kisfiam, ne csinálj ilyet többször" szöveggel megúsznál.

De mivel minden üzlet minden értékesebb terméke még külön rögzítve is van, így eléggé kamu szaga van ennek. Netán a kensington zárat feltörted, de a csipogót már nem sikerült?

2017. máj. 20. 10:50
 16/27 A kérdező kommentje:
Bedobozoltan vittem el
2017. máj. 20. 14:07
 17/27 anonim ***** válasza:
18%

"370. §148 (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a lopást kisebb értékre."

2017. máj. 21. 15:05
 18/27 anonim ***** válasza:
14%
Na a sok álszent... sztem a többségük már lopott, ahogy én is; pez cukorkát kiskorúként, meg hamutartót kocsmából nagykorúként. Mondjuk nem 270E forint értékben... Amit tudnod kell: ez már bűncselekmény, nem szabálysértés. Ha kifogástalan az eddigi életed (ami 15 évesként nem nagy teljesítmény) akkor megrovás vagy próbára bocsájtást kapsz, plusz egy szép bűnügyi költséget, anyádék örülni fognak neki. Ha nem az első eset (ami 15 évesként már nagy szó) akkor nevelőintézet.
2017. máj. 22. 12:06
 19/27 A kérdező kommentje:
Amúgy nem első eset.SNI s vagyok.Változtat ez valamin?
2017. máj. 22. 14:56
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Szegyelld magad!!!
2017. máj. 22. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!