Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjármű adó? Helló. Mi a...

Icsémon kérdése:

Gépjármű adó? Helló. Mi a következzménye annak, ha nem fizetem be a gépjármű adót időben? Nagy büntetésre számithatok? Légyszives rendes válaszokat kérek!

Figyelt kérdés
2017. márc. 23. 19:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Kérdés, mennyire problémás a település, eleinte kamatokkal fognak zaklatni, meg felszólítólevelekkel, nekem egy 1974-es LADA után küld ki töretlen lelkesedéssel egy Bp-i okmányiroda, amit még 1996-ban eladtam...

Ha sok tartozást halmoztál fel, kivonathatják a forgalomból az autót. De ez ilyen 10e Ft körüli összeg, évente kell befizetni.

2017. márc. 23. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem -Szegeden- egy hónap után jött az értesítés, hogy ha 8 napon belül nem fizetek, a jegyző kivonatja a forgalomból!
2017. márc. 23. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:

1)

Késedelmi pótlékot számítanak fel. Ennek egy napi mértéke: a jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része.

A jegybanki alapkamat 0,90%. Ennek kétszerese: 1,8%. (Ezer forint esetén, egy évre: 18 Ft.)

Ha valakinek, például, 30000 Ft a(z éves) gépjárműadója, március 15-éig a felének, azaz 15000 Ft-nak a megfizetésére volt kötelezett. 15000 Ft esetén a napi késedelmi pótlék (15000*0,018/365≈) 74 fillér. 100 napos késés esetén 74 Ft.

2)

Amennyiben az adóalany adótartozása az egy évi adótételt meghaladja, és a közúti közlekedési nyilvántartásban újabb adóalanyt a közlekedési igazgatási hatóság nem tüntetett fel, az adóhatóság kezdeményezheti a gépjárműnek a forgalomból való kivonását. ← 1991. évi LXXXII. törvény a gépjárműadóról 9. § (4)

Tehát, ha a még a tartozó félé a gépjármű, ilyen feltételekkel kezdeményezhetik a forgalomból történő kivonását. Ha időközben másé lett, az új tulajdonost nyilván nem büntethetik ezzel, az előző tulajdonos tartozása miatt.

2017. márc. 23. 20:25
 4/4 sumsera válasza:
Parancsolj, ez egy rendes válasz.
2017. máj. 21. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!