Nem vettem észre hogy a zebránál a mellettem levő megáll átengedni a gyalogost, és átmentem mellette, mindezt pont a VEDA előtt 20 méterre. Számíthatok büntetésre?
Elméletileg nem, gyakorlatilag pedig attól függ, hogy ezt a szabálysértés típust implementálták és aktiválták-e a rendszerben.
Az védá promo-videójában úgy emlékszem, hogy nem szerepelt ezt a funkció.
Azért szolgáljon az eset így is tanulságul: zebra előtt forgalmi sávban álló autó mellett nem szabad csak úgy elhaladni. Bocs, a szakszöveget nem tudom, én így jegyeztem meg gy 20000 forintos gyorstalpaló után.
"A gyalogost egyáltalán nem láttam a kocsiktól."
Na, hát pont ezért kell megállni, mert nem láttál. Ennyi erőből lehetett is volna ott valaki. Én nem a büntetés miatt aggódnék, inkább örülnék, hogy nem ütöttem el senkit sem.
Ezért kell megállni a zebra előtt, te ostoba! Ha kicsit gyorsabban szedi a lábát a gyalogos, simán elgázolod!
Itt, Svájcban miért ALAP, hogy zebránál MINDENKI megáll? Jelzőlámpa elvétve akad csak - főleg a nagyobb kereszteződésekben -, mégsem arról szólnak a hírek, hogy nyakra-főre ütik el az embereket.
Jóóólvan már Svájc....
Amúgy nyugi, nem büntet a VÉDA ilyesmiért, kizárólag a sebességmérésre jó, de még abban is elég gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!