Ma igazoltatni akartak a rendőrök de persze pont most nem volt nálam a személyim. Ezek után számíthatok valamire?
Figyelt kérdés
Épp sétáltam az utcán és igazoltatni akart 2 rendőr de nem volt nálam a személyim, mivel csak a haveromhoz ugrottam át ami kb. 3 percre van tőlem és nem gondoltam volna, hogy pont most kéne. Így szóban igazoltattak, kérték a nevet és a lakcímet. Ez akkor most ennyivel el van intézve az egész vagy még számíthatok valamire a közeljövőben a rendőrség felől?2014. febr. 9. 18:52
2/8 anonim válasza:
Az egyik rokonunk biciklivel ment a boltba mert elfelejtett kenyeret venni. Mindössze 5 perc a lakás és a bolt közti távolság biciklivel. A rendőrök igazoltatták, de nem volt nála személyi, végül is csak a boltba ugrott el. Elkérték az adatait, és 1 hét múlva 15 ezer forintos pénzbírságot kapott. Az indok az: hogy minden esetben nálad kell lenni a hivatalos okiratodnak ha kilépsz a lakásod ajtaján.
3/8 anonim válasza:
Csak leellenőrizték rádión az adataidat. Megbüntetni így utólag biztos hogy nem fognak, hisz nem is tudnának ugye kit, mert nem volt nálad semmi, amivel azonosítottad volna magad.
5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy 14 éves vagyok. Ez számít valamit?
2014. febr. 9. 19:36
6/8 anonim válasza:
Nem kapsz semmit. Ma már nem kötelező, hogy nálad legyen, ezért már nem büntethetnek meg.
De viszont ha nincs nálad semmi, akkor előállíthat a rendőr, mert nem tudod magad hitelt érdemlően igazolni. A bemondás meg csak elfogadható. Tehát bevisz, a nyilvántartásban a fényképpel összevetnek és elengednek ha nem köröznek. Büntetést így sem kapsz, de nem jó a yardra járkálni ilyenek miatt.
7/8 anonim válasza:
Nem vagy köteles magadnál tartani... Igen előállíthat indokolt esetben. De ne parázz csak igazoltattak semmi több.
8/8 anonim válasza:
Nem vagy köteles magadnál tartani a személyit. Ha plasztik jogsid van. Nekem két éve nincs személyim, csak jogsim.Nyugodj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!