Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A közelünkben egy lakásban...

A közelünkben egy lakásban valaki kígyót és madárpókokat tart. Ezek veszélyes állatok. Nem lehet elérni valahogy jogi úton, hogy ezeket eltüntessék?

Figyelt kérdés

Félünk,hogy kiszökhetnek és bejöhet akár ide a lakásba is.

A hírekben is láttam már,hogy egy kígyó kiszökött és megölt két kisgyereket.Vagy,hogy elkapta a család gyerekét és megette.Ezeknek az állatoknak nincs helye az emberi civilizációban.Normális ember nem tart ilyen állatot.

Akkor ennyi erővel én miért nem tarthatok bengáli tigrist?Az sokkal szelidebb,barátságosabb állat

2017. ápr. 14. 14:10
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%
Az eszedbe sem jut, hogy senki nem hülye? Csak mások vagyunk és meg kellene tanulni felnőtt módjára értelmesen együttélni..
2017. ápr. 15. 13:12
 42/50 anonim ***** válasza:
100%

"#38,az emberek 80%-a rühelli a dög pókjaidat.Akkor az emberek 80%-a hülye? "

Én is utálom a pókokat, ezért nem is tartok. A hülyéket is utálom mint te, ezért nem tartok hülyét sem. A szomszéd hülyéjéhez meg pókjához viszont semmi közöm.

"Mellesleg lehetne venni fagyasztott egeret is,nem élve kéne odaadni.Elképzelem,ahogy azon élvezkedik a morbid nőszemély,ahogy a pókok széttépik az egeret."

Nos valószínűsítem, hogy nem élve adják nekik, ha meg mégis még mindig nem érdekel. Az viszont biztos, hogy egy fagyasztott egeret, nem tudna megenni sem egy pók, sem egy kígyó, de te sem.

2017. ápr. 15. 13:25
 43/50 A kérdező kommentje:

Ez csak egy ilyen újszerű gondolkodás.Régen eszébe nem jutott volna senkinek pókot meg kígyót tartani.Mellesleg én biztos nem állnék szóba olyannal,aki pókokat tart.Az ember azt hinné,hogy Magyarországon nem fog találkozni ilyennel,erre itt van 2 is a házban!Ha tehetném,azonnal elköltöznék

De ha betéved a lakásba,én biztos h légpuskával szedem le,mert hogy hozzá nem nyúlok,az biztos

2017. ápr. 15. 16:49
 44/50 A kérdező kommentje:
Már ha lenne légpuskám :
2017. ápr. 15. 16:52
 45/50 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szólnék hozzád, ha nem lenne ennyire szórakoztató lehülyézni téged.
2017. ápr. 15. 17:06
 46/50 anonim válasza:
93%
Te egyáltalán hogy maradtál eddig életben ennyi ésszel?
2017. ápr. 16. 17:37
 47/50 anonim válasza:
100%
Semmi gond se a pókokkal, sem a kígyókkal, az "ember legjobb barátja" f..om kutyuskák neg már majdnem haraptak már meg vagy kétszer ok nélkül. Ennyit erről! Ha nem mérges pók és mérges kígyóról van szó, akkor csak ne akarj eltávolítattni semmit senkitől!
2017. ápr. 18. 22:44
 48/50 anonim válasza:

elég régi kérdés, viszont erősen felkeltette az érdeklődésem, szóval akár troll, akár nem, válaszolok :D

17éves srác vagyok. A szobámban van 29 állat, ebből 7kígyó, 2 gekkó, 1 kaméleon és 2tűzszkink, a maradék 17 pedig valami rovar/pókszabású (vannak skorpióim és százlábúm is) + az eleségnek tartott párszáz/ezer csótány.

2méteres kígyó még egyáltalán nem nagy, embert pedig nem tudnak enni, legyen bármilyen nagy is (túl széles a vállunk, hogy lenyelhessenek, valszeg megfulladnának). Merem állítani, hogy a kígyók sokkal értelmesebbek, mint a legtöbb osztálytársam. A legnagyobb kígyóm (180cm-es boa constrictor) konkrétan nem enged senkit a terráriuma közelébe, csak engem, a barátomat és anyámat, ha más közeledik felé sem támad csak megfeszül és rázza a farkát. Ha valaki próbál megütni, rátámad az illetőre, szóval igen, a kígyók okosak.

Ha nem lennének az állataim valószínűleg talpig depressziósan görnyednék az ágyamon, vagy az öngyilkosságba menekültem volna. Igen is van helyük az emberek közt, akár a pókoknak akár a kígyóknak, hisz ők előbb voltak ott, ahol most te épp ezt olvasod.

Amúgy fun, mert a szomszéd kihívta a rendőröket, hogy mérgeskígyókat tartunk, és tudod mit tettek a rendőrök mikor kijöttek? Kígyós fotókat instára :D szóval csak magadat hozod szégyenbe, ha ilyennel zaklatod a rendőrséget.

Mindenki azt tart otthon, amit akar, amennyiben az nem veszélyes az emberekre. Márbedig a siklók, boák, pitonok, madárpókok nem veszélyesek (egyszer kíváncsiságból megcsípettem magam az egyik pókommal, semmi nem történt, csak vérzett és ennyi. Még csak nem is fájt)

Ha kiadott az állataiért, valószínűleg nem engedi őket szabadon mászkálni, én lakat alatt tartom őket (főleg mert az öcsém szereti őket mutogatni a haverjainak... volt már emiatt verekedés is.

Ha valahogy kiszökik és valahogy nálad kötni is csak annyit tehetsz, hogy szólsz a szomszédnak, hogy nálad van és vigye el. Ha eltaposod csak kárt okozol a szomszédodnak, +szerzel egy nagyon bosszús szomszédot, akinek a pókjai "széttépnek egy egeret"... biztos ezt akarod?

Kezeltesd magad. az ilyen szintű undor és utálat nem normális... Ennyit akartam hozzáfűzni, a többiben egyetértek az előttem hozászólókkal :)

2018. aug. 15. 14:52
 49/50 anonim válasza:
Elég régi kérdés, de válaszolnék. Az első tippem, hogy te egy troll vagy aki, azon élvezkedik, hogy csúnyákat írnak róla, ami elég ironikus a válaszaidat olvasva. Ha pedig tényleg komolyan gondolod, akkor meg csak sajnálni tudlak, hogy ilyen kevés ésszel áldott meg a sors. Senki sem őrült, hülye vagy egy szeny mert ilyen állatokat tartanak. Mint fentebb írták a mérgeskígyók tartásához engedély kell. És ha esetleg nálad köt ki az álatt es te megölöd (ami amúgy állatkínáz, hiába pókokról és kígyókról beszélünk,) nagyon szép birságot kaptál amo 15p ezernél kezdődik és 1 vagy 3 év börtönnel végződik. Vésd az eszedbr, hogy ez egy mérgező mentalitás ami neked van, amit kezelni kéne.
2024. ápr. 8. 22:39
 50/50 anonim válasza:

* állatkínzás

* ami

* 150 ezer

2024. ápr. 8. 22:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!