A közelünkben egy lakásban valaki kígyót és madárpókokat tart. Ezek veszélyes állatok. Nem lehet elérni valahogy jogi úton, hogy ezeket eltüntessék?
Félünk,hogy kiszökhetnek és bejöhet akár ide a lakásba is.
A hírekben is láttam már,hogy egy kígyó kiszökött és megölt két kisgyereket.Vagy,hogy elkapta a család gyerekét és megette.Ezeknek az állatoknak nincs helye az emberi civilizációban.Normális ember nem tart ilyen állatot.
Akkor ennyi erővel én miért nem tarthatok bengáli tigrist?Az sokkal szelidebb,barátságosabb állat
Én meg azt hallottam, hogy a konyhátokban kések vannak. Ezek veszélyes eszközök. Nem lehet elérni valahogy jogi úton, hogy ezeket eltüntessétek?
A szomszéd lányt gyakran meglátogatja a barátja. Szerintem szexelnek is. Ez pedig nagyon veszélyes, pl. el lehet kapni nemi betegségeket, meg ilyesmi. Tiltsuk meg nekik a szexet! Mink vagyunk itten a felnőttek! Mink tudjuk, hogy mi a jó, meg hogy mit szabad azt mink mondjuk meg itten!!!
Tisztázzuk a legelején: az hogy szerinted mi undorító és mit kéne másnak tartania az teljesen a magánvéleményed, ami meg olyan mint a segglyuk: mindenkinek van és senki sem kíváncsi a máséra. Ez nem érv, és ha ilyeneket hangoztatsz, azzal önkéntelenül is azt a képzetet kelted szinte minden emberben, hogy buta vagy.
Madárpók: egyáltalán nem veszélyes emberre, csak fáj. Mint ahogy fáj a méhcsípés, darázs csípés, macska karmolás és kutya harapás is, csak az utóbbival ellentétben ebbe nem halhatsz bele.
Kígyó: valószínűleg nem mérges, mivel ez engedélyköteles és magánembereknek ilyen engedélyt beszerezni szinte lehetetlen. Ha nem is egy kezeden tudod megszámolni az ilyennel rendelkezők számát, de pár tucatnál nem lehetnek többen. Egy 2 méteres kígyó, méreg nélkül pedig szintén veszélytelen emberre.
Ja és még valami: szerintem több ember hal meg évente kutyatámadástól Magyarországon, mint kígyómarástól úgy az elmúlt 100 évben.
Ha tényleg mérges kígyó és van engedélye, nem tehetsz semmit. Amennyiben nem mérges, szintén nem tehetsz semmit. Nem mondhatom azt a szomszédnak, hogy tüntesse el a macskáját, mert nekem nem tetszik.
Vagy konkrétan nekem kaméleonom van, szintén nem engedély köteles, nem veszélyes csak drága. Nekem se mondja meg senki, hogy tüntessem el itthonról, mert ő nem szereti. Ez az én házam, én döntöm el milyen állatot tartok.
Te se szólj bele, hogy neki milyen állatai vannak.
De a kutya és macskatartás társadalmilag elfogadott,a kultúránk része.A pókoktól meg az emberek zöme irtózik.Hány nő kapna szerinted szívrohamot,ha szembetalálkozna az utcán egy madárpókkal?
Én biztos hogy nem élnék együtt olyannal,aki ilyen állatot tart,de még a lakásába sem mennék be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!