Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a férjem börtönben van?

Ha a férjem börtönben van?

Figyelt kérdés
Még nincs börtönben,de valószínű,hogy hamarosan megkapja az ítéletét,ami letöltendő szabadságvesztés lesz. Fogalmam sincs hány hónapot,vagy évet fog kapni. Van egy közös gyermekünk,két év alatti. Nem szeretném vele tartani a kapcsolatot. Ha a férjem indítványozza a bíróságon, a gyerekkel való kapcsolattartást,akkor én köteles vagyok látogatásokra stb.vinni a gyermekem hozzá? Nem szeretném ilyen helyre vinni a gyerekem...
2017. márc. 19. 01:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Menj el egy ügyvédhez, esetleg gyámügyeshez, mindkét helyen tudni fognak segíteni neked.Egyébként szerintem nem kötelezhetnek arra, hogy ekkora gyerkőccel a börtönbe rohangálj.
2017. márc. 19. 03:06
 2/12 anonim válasza:
57%
Teljesen mindegy, hogy mennyire rossz ember a férjed, nem csak jogilag, elsősorban morálisan kötelességed lehetőséget biztosítanod rá, hogy láthassa a gyerekét, amennyiben ő ezt kéri. A gyerekkel pedig sokkal rosszabbat teszel, ha eltiltod a saját apjától mint sem hogy egyébként is szigorú felügyelet alatt lát néhány rosszfiút azon a helyen. A valóságtól nem fogod tudni megvédeni, ha pedig lát egy apaképet éppen ezért dönthet majd úgy, hogy ő nem akarja az apja rossz példáját követni. Kérlek, vedd ezt fontolóra, én magam is átéltem ezt, borzalmas dolog, amikor az exed letilja rólad a gyereket. 34/f
2017. márc. 19. 06:15
 3/12 anonim ***** válasza:
73%

Mit/miket követett el a férjed?Nem mindegy szerintem

Szerintem ülj le vele beszélni még most,hogy te nem szeretnéd a gyereket bevinni olyan helyre.beszéljétek még most meg

2017. márc. 19. 06:32
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
Ilyenkor mindig abba kellene belegondolni, hogy ha te lennél a helyében mit szeretnél. Örülnel, ha ő azt mondaná, nem viszi a gyerekedet hozzád? Ha akar évekig nem lenne emiatt semmi kapcsolatod a gyerekeddel?
2017. márc. 19. 07:02
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Nem a Te gyerekedről van szó, hanem a Ti gyereketekről. Ha nem a gyermek bántalmazásáért ül, vidd be hozzá, ha szeretné. Havonta egyszer kibírod, a gyerek sem áll meg a fejlődésben, sőt, amikor majd kamaszként gyökereket keres, mert fog!, lesz hová nyúlnia. A rossz kép is kép, könnyebb raktározni, mint a semmit.
2017. márc. 19. 07:33
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

Mit csinált a férjed?

Én max akkor nem vinném hozzá a gyereket, ha akarattal gyilkosságot követett el, vagy megerőszakolt valakit.

Egyébként igaza van az előttem hozzászólóknak, ez még a gyerek előnyére is válhat, ha ezt látja az apáról. Legalább rájön, hogy milyen nem szeretne lenni.

2017. márc. 19. 07:35
 7/12 anonim ***** válasza:
32%

1. Nagyon sokat számítana, ha megírnád, miért kerül börtönbe a férjed, mert igencsak más helyzetet jelenhet.

2. Egy két év ALATTI gyereket semmi esetres em hordanék börtönbe, márcsak azért sem, mert a kicsi bem fog fel semmit ebböl, csak megzavarodik az érthetetlen helyzettöl.

3. KEress meg egy ügyvédet (a bíróságokon van ingeyene tana´csadás), és töle kérj tanácsot.

2017. márc. 19. 07:45
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

"2. Egy két év ALATTI gyereket semmi esetres em hordanék börtönbe, márcsak azért sem, mert a kicsi bem fog fel semmit ebböl, csak megzavarodik az érthetetlen helyzettöl"

Mire gondolsz? Mégis mitől zavarodna meg a gyerek? Hogy teszem azt havonta egyszer anyuval elmegyógyintézetben aput meglatogatni? Nem a cellába viszik be a gyereket. Biztos vagyok benne, hogy mindenütt van egyfajta jatszoszoba, vagy simán egy nappali kinézetű helység, ahol gyerek látogatókat lehet fogadni. Ez miben rázná meg a gyereket? Szerinted az jobb lenne, ha nem találkoznának évekig?

2017. márc. 19. 09:03
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
elmegyógyintézetben. .... elmegy anyuval akart lenni csak a telefon jobban tudja
2017. márc. 19. 09:03
 10/12 anonim ***** válasza:
64%

A megzavarodik szót nem olyan értelemben írtam, hoyg megbolondul (ez tényleg félreérthetö), hanem a napirendje keveredik össze és ezért utána akár pár napig is nyügös, emellett ez nem éppen olyan környezet, ahol egy gyerek nem érzi magát nagyon összekeveredetten, mert nem normális a helyzet.

Emellett egy "börtöntöltelék" esetében a gyereknek jobb, ha nem találkozik vele, és nincs kapcsolata ilyen emberrel.

Mivel a kérdezö igen negatívan áll a kapcsolattartáshoz, illetve letöltendö büntetést kapott a férj - ezért feltételezhetö, hogy komoly dologról van szó. Egy gyereknek sokkal kevesebb kárt okoz, ha nincs kapcsolata ilyen apjával, mintha igen.

Én a kérdezö helyében beadnám a válókeresetet és kérdém a kizárólagos felügyeleti jogot - amit éppen a bönözö életmód miatt minden további nélkül meg is kap

2017. márc. 19. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!