Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nemetorsz. Akarok hazasodni...

Ha nemetorsz. Akarok hazasodni, milyen iratok kellenek nekem?

Figyelt kérdés
A konsulatus is kiadja az.iratot?mert ket gyerekkel.nehez lenne cssk.azert magyarba utazni
2017. márc. 5. 07:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem muszaj lemenned "nemetbol" "magyarba"... kikeretheted az okmanyaid Mo-n valakivel, aki elviszi pecsetelni ill forditattni. Fordittatni az anyakonyvit nem kell ( svajcban legalabbis), masik papirt igen. Pecset mindre kell. Elkeszules ideje min 1 het, koltsege pecsetenkent 5000, plusz a forditas.
2017. márc. 5. 09:46
 12/21 anonim ***** válasza:

8!

Nem vagyunk egyformák. Elarulom, hogy nekem pl óriási nehézséget okoz, amikor hivatalos ügyben kell telefonálnom Magyarországra, vagy egy hivatalos levelet írni magyarul.

Továbbra is azt mondom, ha valakinek nem a magyar az elsőrendű kommunikációs nyelve, annak gondjai lesznek a szavakkal. Mondjuk a konsulatus nem akkora hiba, rengeteg ember használ s-t sz vagy z helyett - nézz csak be egy topikba, ami szexről szól: 10bol 9 sex-et fog írni szex helyett.

2017. márc. 5. 09:46
 13/21 anonim ***** válasza:
19%

Az elsö válaszoló vagyok és közel 30 éve élek Németországban - ennek !ellenére! nem felejtettem el magyarul. (Pedig itt is "németül" élünk, csak otthon használjuk a magyar nyelvet.)

Természetesen van olyan, hogy egyes hivatalos kifejezések könnyebben jutnak az itt használatos nyelven eszembe, de azért ha magyarul írok, akkor veszem a fáradtságot és megkeresem a megfelelő szót/kifejezést.

Aki meg belekötött a hibába az első válaszomban, az nem ártana, ha elgondolkodna, hogy van-e különbség egy hibás szóhasználat, és egy elírás közt.

Emellett úgy tartom, hogy annyi tiszteletet mindenkinek illene megadni a különbözö országok, - de különösképpen az az ország felé. ahol felnőtt -, hogy tisztességesen kiírja a nevét.

2017. márc. 5. 10:05
 14/21 anonim ***** válasza:
40%

A "sex" rövidítés a kamaszok megmosolyogtató butasága, nem pedig a Nyugat-Európába szakadt mosogatók/szállodatakarítók sajátosan tahó szlengje, mint a "magyarba". Ugyanis értelmes embertől ezt a kifejezést még nem hallottam, rövidítési céllal sem.

És újra elismétlem: ha valaki annyira nagyon használja az adott ország nyelvét, hogy már a sajátját nem tudja, akkor az adott ország nyeln szépen tájékozódik a gugliban. A valóság az, hogy aki pár év külföldi lét után már képtelen normális mondatokat összerakni az anyanyelvén, az világ életében 500 szavas szókinccsel operált.

2017. márc. 5. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:
*nyelvén
2017. márc. 5. 10:24
 16/21 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg helyben. Mi Angliában esküdtünk 2 éve és egy lakcímet igazoló papír és az útlevél kellett.
2017. márc. 5. 11:08
 17/21 anonim ***** válasza:

Magyarul már alig - alig ír helyesen, németorsz. akar házasodni, de itt kérdezi meg a GYK - n.

Bas.ki, Teller Ede 70 évig élt az USA - ban, nem volt kispályás, de matuzsálemi korában sem törte a magyart.

Magam is évek óta külföldi cégeknél melózom, (angol/német nyelven kommunikálunk) de ne mondd már, hogy elfelejtetted, hogyan írják: konzulátus. Meg Németország. Miért, friccék, hogy írják, deutschland, ungarn, kisbetűvel?

Az a tapasztalat, hogy azok kezdenek "törni magyar" akik a kinti nyelvben sem nagyon vitézkednek, ugyanis aki igényes ember, az az anyanyelvét is igyekszik helyesen használni.

2017. márc. 5. 11:27
 18/21 A kérdező kommentje:
Szerintemide kerdezni jonnek az.emberek nem lealaztatni.magukat...tudok.Magyarul kepzeld el csak.mint irtam roviditettem.a.karakterek.miatt..tegnap regisztraltam eloszor ugyhogy nyugi van nem.felejtettem.el a.Nemetet..
2017. márc. 5. 11:33
 19/21 anonim ***** válasza:
Ezt mondjuk kár volt, Eszter.... Kamuzni nem kellett volna. Kérdeztel te már máskor is. A múltkor Pl 49 fokos laza volt a gyerekednek, tegnap pedig feltetted a mai kérdésedet. Attól, hogy elrejtett a nevedet,nem változott semmi
2017. márc. 5. 11:41
 20/21 anonim ***** válasza:
2017. márc. 5. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!