Ha nemetorsz. Akarok hazasodni, milyen iratok kellenek nekem?
Ezt a német hatóságoktól kell megkérdezni, mert a német törvények nem ugyanolyanok, mint a magyarok.
Emellett nem biztos, hogy minden iratot be lehet a nagykövetségen szerezni, ha már tudod, mik kellenek, akkor meg tudod tölük érdeklödni.
(Mellesleg nem "magyarba" kellene utaznod, hanem "Magyaroroszágra"!!!!)
#1 - "konsulatus"
"Töri magyar" van már.
3!
Tudod, ha külföldön élsz, akkor elvileg az adott ország nyelvét használod napi szinten, nem az anyanyelvedet. Így bizony igen gyakran előfordul, hogy adott szó, pláne ha eleve idegen eredetű, az adott ország helyesírása szerint jut eszedbe. Sőt, képzeld olyan is van, hogy egyszerűen nem jut eszedbe a magyar szó, mivel nem használod.
#4-5
A kérdező nevében lévő évszám a születési éve nagy valószínűséggel, kb. egy korosztály vagyunk. '56-ban USA-ba szakadt ismerőseim is szebben írnak magyarul, akik 30 évente találkoznak anyanyelvi magyarral. Ne hülyéskedjünk már, hogy elfelejtette a nyelvet...
Természetesen ha kinn született, akkor elnézést, bár akkor nem kéne hazajönni a papírok miatt.
6!
5 éve élek külföldön, a környezetemben nincs másik magyar anyanyelvu személy a gyerekemen kivul. A családommal beszélek magyarul, meg itt irok/olvasok. KB ennyi. A napi kommunikációm idegen nyelven zajlik. Van olyan, hogy bizony nem jut eszembe, mi a magyar kifejezés, hiszen nem használom.
Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy ennek mi koze a kérdéshez, amire én választ adtam, te viszont nem
Ennek ellenére mégis képes vagy összeszedetten válaszolni. Nem is értem, mit nyafogsz, mivel minket támasztasz alá.
Persze nem baj, ha valakinek ez nem megy, mert már annyira perfekt és kizárólag a másik nyelvet használja, hogy magyarul sem beszél rendesen (hahaha), csak akkor lényegesen könnyebb neki összegugliznia vagy megkérdeznie a német haverokat, mint írni egy magyar fórumra, ahol valószínűleg alig páran tudják a megoldást. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!