Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nemetorsz. Akarok hazasodni...

Ha nemetorsz. Akarok hazasodni, milyen iratok kellenek nekem?

Figyelt kérdés
A konsulatus is kiadja az.iratot?mert ket gyerekkel.nehez lenne cssk.azert magyarba utazni
2017. márc. 5. 07:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a német hatóságoktól kell megkérdezni, mert a német törvények nem ugyanolyanok, mint a magyarok.

Emellett nem biztos, hogy minden iratot be lehet a nagykövetségen szerezni, ha már tudod, mik kellenek, akkor meg tudod tölük érdeklödni.

(Mellesleg nem "magyarba" kellene utaznod, hanem "Magyaroroszágra"!!!!)

2017. márc. 5. 07:40
 2/21 anonim ***** válasza:
94%
Nos, általában az EU országaiban hasonlóak a szabályok. Születési anyakönyvi kivonat eredetiben, Apostill-lal, érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, családi állapotot igazoló igazolás, szinten Apostill-lal. Igen, elvileg a konzulátus is kintudja adnI ezeket.
2017. márc. 5. 07:47
 3/21 anonim ***** válasza:
80%

#1 - "konsulatus"

"Töri magyar" van már.

2017. márc. 5. 07:47
 4/21 anonim ***** válasza:
34%

3!

Tudod, ha külföldön élsz, akkor elvileg az adott ország nyelvét használod napi szinten, nem az anyanyelvedet. Így bizony igen gyakran előfordul, hogy adott szó, pláne ha eleve idegen eredetű, az adott ország helyesírása szerint jut eszedbe. Sőt, képzeld olyan is van, hogy egyszerűen nem jut eszedbe a magyar szó, mivel nem használod.

2017. márc. 5. 07:51
 5/21 anonim ***** válasza:
28%
Az meg különösen röhejes, amikor valaki helyesírási problémára hívja fel a figyelmet és ő maga is hibázik. Lásd első "(Mellesleg nem "magyarba" kellene utaznod, hanem "Magyaroroszágra"!!!!)"
2017. márc. 5. 07:53
 6/21 anonim ***** válasza:
75%

#4-5

A kérdező nevében lévő évszám a születési éve nagy valószínűséggel, kb. egy korosztály vagyunk. '56-ban USA-ba szakadt ismerőseim is szebben írnak magyarul, akik 30 évente találkoznak anyanyelvi magyarral. Ne hülyéskedjünk már, hogy elfelejtette a nyelvet...

Természetesen ha kinn született, akkor elnézést, bár akkor nem kéne hazajönni a papírok miatt.

2017. márc. 5. 08:05
 7/21 anonim ***** válasza:
36%

6!

5 éve élek külföldön, a környezetemben nincs másik magyar anyanyelvu személy a gyerekemen kivul. A családommal beszélek magyarul, meg itt irok/olvasok. KB ennyi. A napi kommunikációm idegen nyelven zajlik. Van olyan, hogy bizony nem jut eszembe, mi a magyar kifejezés, hiszen nem használom.

Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy ennek mi koze a kérdéshez, amire én választ adtam, te viszont nem

2017. márc. 5. 08:18
 8/21 anonim ***** válasza:
58%

Ennek ellenére mégis képes vagy összeszedetten válaszolni. Nem is értem, mit nyafogsz, mivel minket támasztasz alá.

Persze nem baj, ha valakinek ez nem megy, mert már annyira perfekt és kizárólag a másik nyelvet használja, hogy magyarul sem beszél rendesen (hahaha), csak akkor lényegesen könnyebb neki összegugliznia vagy megkérdeznie a német haverokat, mint írni egy magyar fórumra, ahol valószínűleg alig páran tudják a megoldást. Nem?

2017. márc. 5. 08:26
 9/21 anonim válasza:
Ugy Van ahogy a masodik hozzaszolo irja. Azt nem tudom, hogy lehet e a külkepviseleten igenyni. Nekem haza kellett utazni. Es utana Pestre apostil miatt. Persze hivatalos forditas is Kell. Nekem mondjuk elfogadtak a születesi anyakönyvi kivonatomat apostil nelkül is😉. Persze hazassagkötes utan Magyarorszagon is anyakönyveztetni Kell a hazassagot Na Meg persze a gyerekeket. Nalam az nagyon sokaig tartott...
2017. márc. 5. 08:27
 10/21 A kérdező kommentje:
Nem.felejtettem.el.Magyarul azert roviditettem.hogy kevesebb karaktert hasznaljak.de neha van hogy nem jutnak eszembe...6-ev Calabrian es lassan 3-ev.itt nemetben..a parom Olasz igy nagyon.minimalisan hasznalom a Magyar nyelvet.normalis kerdesre normalis valaszt szerettem.volna egyesektol..akik.meg valaszoltak azoknak.nagyon koszonom..
2017. márc. 5. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!