Ha párommal össze akarunk házasodni, de nem akarunk nagy esküvőt csak én meg a párom meg az ő szülei én szüleim, igy mennyibe kerülne kb?
Egységes a szabályozás, csak szabálysértéssel térhet el bármely önkormányzat attól hogy hivatali időben ne ingyenesen eskessen.
Az már más kérdés ha az ügyféltérben nem fér el a "kis család", ezért felszámolják a terem díját.
Attól függ, hogy hol szeretnétek tartani. Minden csak az adott önkormányzattól függ. Van ahol minden teljesen ingyenes, van ahol még azért is fizetned kell, hogy a saját virágcsokrodat átadhasd a saját anyukádnak. Érdemes jól utánajárni ennek is, mert nem kötelező a lakhely szerint "illetékes" önkormányzatnál házasodni.
A vacsora, ruha, fotósvideós költségei meg csak és kizárólag rajtatok és az igényeiteken múlnak.
Az önkormányzattól függ sajnos. mi ilyen esküvőt tartottunk, felhívtam a közeli kerületeket. az 1. kerületben kijelentették, hogy csak hétvégén van esküvő és akkor fizetős.
a 3. kerületben is ezt mondták, azzal, hogy csak szombat este 8-ra tudnak már időpontot adni (télen, 2 hónapra előre) és az szintén fizetős.
végül a lakóhelyünkön, az 5. kerületben lehetett ingyenes, hétköznapi esküvőt tartani. De ott is fizetni kellett a teremért, végül az anyakönyvvezető irodájában voltunk (ami szintén nagy), és a szüleink nézhették.:)
A nagytermet nem a pénz miatt nem akartuk, hanem mert az tényleg nagy, és fura lett volna, hogy senkit se hívunk meg...és nem akartunk ezért meghívni embereket...
mi nem kértünk zenét, pezsgőt, beszédet a körről, amit mindig elmondanak. Végül a beszédet grátisz megkaptuk, pedig szóltunk előre, hogy ne legyen...:D
utána viszont az étteremben tök jó volt, ahová elmentünk a közelben!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!