Ilyen esetben is kell gyerektartást fizessek?
Korábbi munkámat nem tudom tovább végezni, és lejárt a táppénzem, de állást kell változtassak.
Budapesten kaptam csak állást, de a feleségem és a fiam itt dolgoznak, illetve tanulnak és nem hajlandóak elköltözni innen.
Egyébként nagyon rossz a családommal a viszonyom, a feleségem hűtlen és erről van bizonyítékom is, ezért is örülök, hogy végre elköltözünk innen. A fiamat is szeretem, de ha vitatkoztam a feleségemmel, sokszor megtámadt.
Kérdésem az lenne, hogy kell-e gyerektartást fizessek, ha a bíróságnak be tudom bizonyítani, hogy én vagyok a sértett fél és a fiam is alkalmatlan eltartásra?
ne haragudj, eléggé össze vagyok zavarodva.
mivel tegnap este kaptam ezt a lehetőséget és ma délután vetettem fel nekik, erre közölték, hogy ők nem mennek és akkor én menjek csak budapestre, ők pedig maradnak a jelenlegi városba, de akkor fizessek gyerektartást.
Válópert eddig nem indítottam, mert nem akartam a fiam életét megnehezíteni (16 éves) és már beilleszkedett itt a gimnáziumba, de mivel teológiai területen dolgozok, én nem nyújthatok be eleve válópert, mert akkor kizárnának az egyházamból.
De úgy tudom, hogy a fiam már dönthet úgy, hogy az édesanyjánál marad. De én úgy tudom, ha én sértett fél vagyok, akkor a feleségem terheli a gyerektartás.
Nincs ilyen, hogy sértett fél. Annak jár a gyerektartás, aki a gyereket neveli. Pont.
Annyit tehetsz, hogy nem adod be a válást, és pereskedjen a feleséged. Ezzel nyersz egy kis időt. Aztán meg lassan 18 a fiad, azt a kicsit ki fogod bírni.
Szánalmas, milyen "apák" vannak.
Komolyan nem hiszem el, hogy ez nem egy troll kérdés, viszont kezdem érteni, miért ment tönkre a házasságod, és miért fordult a fiad is ellened.
Mit nem értesz ezen? Akkor is kell gyerektartást fizetned, ha egyszer láttad az anyját, akkor szexeltetek, és többé az életben nem látod egyiket sem.
TE meg 16 éven keresztül vagy az apja, neveled, foglalkozol vele, és most el akarod úgy dobni, hogy többé feléje se nézel, nem látogatod, az anyja meg úgy neveli, ahogy akarja, nincs többé fiad.
Erre mit mond az egyházad, kispofa?
Szerencsére a váláshoz elég, ha a feleséged beadja a papírokat. Ha egyházi emberként nem adhatsz be válópert, akkor gondolom válni sem szabad. Szóval én a helyedben kezdenék más munka után nézni, mert ebből nagy karrier nem lesz.
A hazugságot se tiltja? Értem.
Csak a válás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!