Nekem nincsen állandó saját jövedelmem és csak a kisebbik gyermekem után járó gyest és családi pótlékot kapom. Abból a kötelezhetnek nagyobbik fiam (aki az apjánál van elhelyezve) után hogy fizessek gyerektartást?
persze. ha nem tudod fizetni most akkor megelőlegezik neki és majd ha újra(?) lesz munkahelyed akkor vissza kell fizetned. tehát akkor majd duplán fizeted majd a gyerektartás.
szegény gyerekek :(
Első vagyok, igen, tényleg nagy kérdés, hogy a kisebb gyerek ugyanazon apától van e , mint a nagyobb. Ha nem és együtt vagytok a kisebb gyerek apjával, akkor igen, kötelezhetnek. Miért nem akarsz fizetni a nagyobb gyerek után?
Bezzeg a nők foggal körömmel küzdenek a gyerektartásért..bezzeg amikor fordítva van, mint itt, jönnek a kifogások, de remélem senki nem sajnál. Ő is a te gyereked!
Borzasztó, szegény gyerekek.
Ha viszont mindkettő közös, akkor tényleg ne fizessen senki semmit. Szóval tudni kellene egy kicsit részletesebben a dolgokat, hogy érdemleges választ kapj.
Kedves 4-es!
Tudod hány vállalkozó, terepjárós apát ismerek, akik minimálbérre vannak bejelentve, és havi 10.000 Ft- ot fizetnek gyerektartás cimen...
Ne sajnáld az apákat, tisztelet a kivételnek...(az én volt férjem kivétel).
Hát ne haragudj, de szörnyű olvasni amit írsz. De mostmár biztosra mondhatom , hogy igen, kötelezzenek fizetni! Tehát adott egy gyerek, aztán egy új férj (vagy akárki) és tőle egy új gyerek. De mivel nem tudtok eltartani 2 gyereket (mert mi másért egyeztél volna bele, hogy apjánál legyen a nagyobb) így tovább adtad. Elég neked 1 gyerek (arra az anyagi helyzetre). Borzasztó. Hu. Hát azt mondom, be a kicsi a bölcsibe nyomás vissza dolgozni és megadni a nagynak a minimális gyerektartást! Ilyen a felelős anya.
Az teljes mértékben részletkérdés az apának mennyi van és hogy. Hisz te is tudtad miben van két gyerek mégis bevállaltad a másodikat. És mivel rá még kapod a gyest így megéri "megtartani". Jajj, de dühös lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!