Ha elköltözök 17 évesen nagyszülőkhöz, gyámügynél mit kell intézni? Valamint a gyerektartást kell, hogy fizessék utánam? Meg állítólag amíg tanulok, addig kell fizessenek?
Gyámügyön tudnak neked ebben segíteni, de már 17 évesen nem gondolom, hogy érdemes lenne elindítani a dolgot. A családból kiemelés okait egyértelműen bizonyítani kell, és így védelem alá veszi a kiskorút a gyámügy. Ha a nagyszülők otthont adnának, akkor el kell indítani a családba helyezést, és nekik vállalni a gyámságot feletted. Ha minden el van intézve, le van papírozva, akkor a gyámod veheti fel az utánad járó csp-t, és igényelhet gyerektartást. A csp 20 éves korig jár, a gyt meg 18. Azután már újra kell indítani, és a bíróság állapírja meg, kelle e fizetni. Minden esetre, ha a te viselkedésedben, vagy tanulmányi eredményedben kivetni valót találnak, akkor érdemtelenségre givatkozba nem lesznek kötelezhetőek semmilyen módon támogatni.
Amit meg a nagyszülők anyagi körülményeiről írtál, számold át még egyszer, mert nagyon a mínuszból élnek :)
Ja, egyébként neked, diákmunka. Nem jutott még eszedbe?
Sokan dolgoznak tanulás mellett.
Most félévi átlagom 4,7, tehát rossznak nem mondható. A magarartásommal sincs semmi baj, nem vagyok épp mintagyerek, de nincs velem baj. Igen, arra gondoltam, amit a 3. írt. :) Az első az kicsit félreértette a dolgokat, de mindegy. A szándék a fontos...
Itthon egy darabja valójában nem csinálok semmit. Apám belekötött mindenbe, úgyhogy abbahagytam mindent. Ami volt, azt felszámoltam, jelenleg csak gépezek, meg "csavargok". Nagyszülőknél vagyok szinte minden nap, ezen kívül haverokkal lógok, esetleg ha van valami iskolai rendezvény, akkor ott vagyok. Elütöm az időmet, csak itthon ne kelljen lenni... Amúgy az emberek nagyrészével kijövök. Se jóba, se rosszba nem vagyok. Akivel rosszba vagyok, azzal nagyon rosszba, de idővel megbékélek. (kivéve apámat...) akivel viszont jóba, azzal nagyon jóba. Mint ha a testvéreim lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!