Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felvettem videóra ahogy...

Felvettem videóra ahogy meglöknek, sértek e jogokat ez esetben?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma éjjel történt velem egy incidens. Egy korábbi nézeteltérést akart megbeszélni egy bartátom egy emberrel(nevezzük Józsinak), de az az ember részeg állapota miatt ezt konfliktus kezdeményezésének vette. Addig fajultak a dolgok, hogy a barátommal majdnem összeverekedtek a kocsma előtt. Ekkor a dolgok hevében szétválasztották őket, de a kocsmában tovább ment a szájkarate a félreértés miatt. Ekkor Józsi, akinek már volt bőven problémája a törvénnyel azt mondta, hogy ,,leszarja" mi történik, az ő ügyvédje ,,kihozza a szarból", mert van pénze. Erre mondtam neki, hogy én politológiát tanulok, és valamennyire konyítok ehhez, szóval higyjen nekem, hogy egy sztárügyvéd sem tudja kihúzni a csávából, ha a kamerák felvették rendbontó magatartását. Erre ő nekem akart jönni, úgy fogták vissza. Én, mivel nem éreztem magam biztonságban, elkezdtem videófelvételt csinálni erről. Ezt ő észrevette és szóvátette: ,,Jól nézek ki?" Erre mondtam, hogy királyul, mire ellökte az az útjában lévő embert, aki próbált vele beszélni, és ezután engem is meglökött. A rendőrök kiérkezése után pedig megpróbált megvesztegetni, hogy igyak vele egy whiskeykólát. Minden megbeszélés nélkül megkérdezte: Bántottalak én téged? Mondtam erre hogy igen, meglöktél. Ezt megkérdezte még kétszer, de mindig ugyan ezt mondtam válasznak. Feltételezem, hogy azt várta el a whiskeykóla fejében, hogy maradjak csendben. Ez esetben megsértettem a jogait, ha a normáktól eltérően viselkedett, és emiatt nem éreztem biztonságban magam?

2017. jan. 8. 04:35
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Ha idézni akarsz, akkor meg az egész mondatot másold ki, mert így más a jelentése. A te kontextusodban annyit takar, hogy csak baszakodni akartam vele, nem pedig azt mondani, hogy lehet akármilyen ügyvédje, ha garázdálkodik több tanú előtt, akkor úgy is lesz lé amit megiszik. Az ilyesfajta manipulációt amit te csinálsz csak demagóg köcsögök tolják. Na pá.
2017. jan. 9. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!