Tehetek feljelentést? BŐVEBBEN LENT!
Nem feltétlenül. Attól függ, mi a telefonáló célja BIZONYÍTHATÓAN!
Ehhez, hallani kéne a felvételt pontosan.
Ez egy célzatos bűncselekmény, ami már az alaptényállásnál is bizonyításra szorul.
Ha nem teljesül az önkényes beavatkozás célzata,ami a jelenlegi joggyakorlat szerint egy hosszabb magatartással valósul meg, akkor a zaklatás tényállása nem áll meg. Valamint a zavarásnak is tartósnak kell lennie, tehát rendszeresnek, ami megint csak nem valósul meg, ha ez csak egyetlen éjszaka történt.
Első kettőnek:
A büntetőjog nem annyi, hogy felolvasom a Btk. tényállásait, "oszt hello"
Ahhoz kell joggyakorlat és jogszabály értelmezési tapasztalat is.
egy ügyvéd
Megjöttek a jogászok, akik.szerint a zoofília, meg a családban az egyneműek kózti szex elfogadandó. Mert a Btk.nem mondja ki, hogy bűn.
Hát, nem tudom, jogászkáim, erkölcsről hallott- e vki? Ja nincs leírva, nem is foganatosítható.
#3: "rendszeresen vagy tartósan háborgatja"
A rendszeres jelenti azt, hogy rövid időszakonként egy éjszakán át hívogatja. Ez pipa.
Az, hogy mit mond, nem is olyan fontos. Ha megkérdezi százszor, hogy van-e otthon cukor, az ugyanolyan zavaró éjszaka, mintha anyázna a telefonban. Nem lehet éjszaka más célja a telefonálónak, csak az életvitelébe való beavatkozás: nem hagyja aludni. Ez is pipa.
Ha a hívás célja a félelemkeltés is, az valóban a beszélgetésből derül ki, de ez "csak" annyit jelent, hogy súlyosabban rendeli büntetni.
Az egy más kérdés, hogy miért nem némítja le a telefont és alszik nyugodtan, én mondjuk fel sem veszek hívószám nélküli hívást, de a törvény nem ír arról, hogy ki kell térnie a zaklatás elől.
Ez így nem zaklatás kérdező!
Értelmezd a Btk. tényállását, ha nem megy, kérjél segítséget egy jogásztól, mert látom, nem akarod megérteni, hogy büntetőjogilag külön jelentése van annak, hogy
1. mi a rendszeresen
2. mi a tartósan
3. mit jelent az, hogy mindennapi életvitelbe beavatkozzon - ami az egyik célzat
4. mit jelent, az, hogy ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg kitétel.
Ezeknek a feltételeknek egyébként együttesen kell fennállniuk a zaklatáshoz.
#7: Annyit se vagy képes megérteni, hogy a "rendszeresen vagy tartósan" nem azt jelenti, hogy "rendszeresen és tartósan"...
Hát nem tudom, szerintem tévedsz, de te vagy az ügyvéd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!