Azért milyen büntetést kaphatok ha nem engedek leszálni egy bliccelő és büntetést fizetni nem akaró utast?
Úgy értem addig amíg elő nem vette az személyiét és meg nem adta az adatait az ellenőrnek.
Természetesen nem minden aron csak akkor ha biztonságosan fel tudom tartóztatni azzal hogy az ajtóba állok. Nyilván fizikai erőmhöz mérten. Végsősoron elengedem ha nagyon eldurvulna helyzet. Nem hatósági személyként nyilván semmi jogom ezt tenni ezt tudom.
Ha szándékosan elállod az útját vagy hozzáérsz akkor ez büntethető.
Btk. 194. § – Személyi szabadság megsértése
194. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
"a tv kimondja, hogy „aki valakit törvényellenesen elfog, elfogat, letartóztat, vagy személyes szabadságától bármi más módon megfoszt; úgyszintén az, aki valakit a tv által megengedett esetekben tartóztat le, azonban e cselekményét azonnal, mihelyt lehetséges volt, a hatóságnak nem jelenti be”, személyes szabadság megsértésének vétségét követi el"
persze, ha meg büdöset fingok a buszon, az meg már kínzás.. nyugodj meg kérdező, még ha fel is lököd se lesz belőle semmi, mert legfeljebb azt mondod, hogy neked ment.. a közteresek, ellenőrök hamarabb fognak melletted tanuskodni, mint random utasok egy névtelen biccelő mellett.
Hali kérdező,ellenőr!
210 cm vagyok 156 kg, erőemelő.
Amikor meglátnak az ellenőrök általában lenézek rájuk, valahol a hasam és a mellkasom között szoktak végződni a sapka csúcsaik, és csak annyit kérdezek, MI VAN?
Erre ők, jónapot! és továbbállnak.
Csak nem te is köztük voltál egyszer?
És ha valamelyik van olyan bátor és elkéri a bérletedet, feltudod mutatni? mert ebből nem derült ki, csak hogy zömök vagy és lassú, rosszul sikerült legyintésed után meg mehetsz a kóterba.
Akkor ne utazzon tömegközlekedéssel. Nem kényszer, kényelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!