Milyen büntetést kaphat a bkk ellenőr, ha erőszakkal visszatartja az utast és emiatt feljelentik személyi szabadság korlátozásáért?
Milyen büntetést kap az, aki nem vesz jegyet és utána meg még a jogaira hivatkozik?
Tudom, hogy ez nem válasz, de azért elég fura, hogy az embereknek már csak jogaik vannak, kötelesség meg semmi.
Megdícsérik!
Szabs.tv.: 73.§ (8) A tulajdon elleni szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt bárki visszatarthatja, köteles azonban őt a rendőrségnek haladéktalanul átadni.
Kb semmit.
Esetleg egy megrovást tudok elképzelni.
Beláthatod te is hogy emiatt nem fognak senkit leültetni.
#2, bliccelni az tulajdon elleni szabálysértés? :D
Amúgy nem tarthat vissza, ha menni akarsz. És a buszon van kamera, szóval tagadni sem tudja.
Kiderült, hogy az utasnak volt jegye? Ha nem volt, akkor joggal tartotta fel, ha jól tudom, de nem vagyok benne biztos... de akkor is rendőrt kell hívni, csak az ő megérkezéséig lehet tartóztatni.
Amúgy fene rafkós mindenki. Új buszt, új metrót szeretnénk, de jegyet venni derogál. Kitanulták sokan, hogy nem kell jegyet venni, ha az ellenőr számonkér csak bambán tovább kell sétálni aztán feljelentősdit játszani, hogy korlátoztak a szabadságomban....hova tartunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!