Milyen büntetést kaphat a bkk ellenőr, ha erőszakkal visszatartja az utast és emiatt feljelentik személyi szabadság korlátozásáért?
Figyelt kérdés
Tanukkal is tudja bizonyítani a törvénysértést.2016. okt. 19. 12:24
11/15 kovpet válasza:
# 2: Csak itt semmilyen szabálysértés nem volt, ez egy polgárjogi ügy. Nem tartottál be egy szerződést. Mintha nem fizetnél be egy számlát vagy nem adnál vissza egy tartozást.
12/15 anonim válasza:
Ha nem fizeted be a kabeltevet, bezarhatnak a UPC irodajaba? Ugye, hogy nem....
Apukad rab.ott....
13/15 anonim válasza:
Nem tudom ugyan, hogy mi ilyenkor az eljárás, de az biztos, hogy az ilyen alakoknak, mint ez a bliccelő, a parlamentben a helye. "Csal", aztán feljelenti az ellenőrt. Csodálatos. Magyarország, én így szeretlek!
14/15 anonim válasza:
"Ha nem volt, akkor joggal tartotta fel, ha jól tudom, de nem vagyok benne biztos... de akkor is rendőrt kell hívni, csak az ő megérkezéséig lehet tartóztatni. "
Ha nem vagy biztos, akkor minek okoskodsz? Egyáltalán nincs joga az ellenőrnek visszatartani az utast ilyen esetben.
15/15 anonim válasza:
Ha meg relevans a kerdes: az ellenor egy ceg(ezesetben a bkk) altal foglalkoztatott alkalmazott,nem hivatalos szemely.Ennek ertelmeben a munkakoren (jegy ellenorzese) tulmeno,szemelyi szabadsagot serto magatartasa a btk. 194.§-szemelyi szabadsag megsertesi- alapjan 5 evig,egyes esetekben akar 8 evig terjedo szabadsagvesztessel sulythato.Igy amennyiben peren kivuli megallapodasra kerul sor,javaslom apukadnak a jogkoveto magartast munkaja ellatasa soran,ha nem szeretne rafanyalodni a bablevesre a boriben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!