Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetést kaphat a bkk...

Milyen büntetést kaphat a bkk ellenőr, ha erőszakkal visszatartja az utast és emiatt feljelentik személyi szabadság korlátozásáért?

Figyelt kérdés
Tanukkal is tudja bizonyítani a törvénysértést.
2016. okt. 19. 12:24
1 2
 11/15 kovpet ***** válasza:
# 2: Csak itt semmilyen szabálysértés nem volt, ez egy polgárjogi ügy. Nem tartottál be egy szerződést. Mintha nem fizetnél be egy számlát vagy nem adnál vissza egy tartozást.
2016. okt. 19. 14:45
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fizeted be a kabeltevet, bezarhatnak a UPC irodajaba? Ugye, hogy nem....

Apukad rab.ott....

2016. okt. 19. 16:49
 13/15 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom ugyan, hogy mi ilyenkor az eljárás, de az biztos, hogy az ilyen alakoknak, mint ez a bliccelő, a parlamentben a helye. "Csal", aztán feljelenti az ellenőrt. Csodálatos. Magyarország, én így szeretlek!
2016. okt. 19. 18:11
 14/15 anonim ***** válasza:
67%

"Ha nem volt, akkor joggal tartotta fel, ha jól tudom, de nem vagyok benne biztos... de akkor is rendőrt kell hívni, csak az ő megérkezéséig lehet tartóztatni. "

Ha nem vagy biztos, akkor minek okoskodsz? Egyáltalán nincs joga az ellenőrnek visszatartani az utast ilyen esetben.

2016. okt. 19. 23:52
 15/15 anonim válasza:
Ha meg relevans a kerdes: az ellenor egy ceg(ezesetben a bkk) altal foglalkoztatott alkalmazott,nem hivatalos szemely.Ennek ertelmeben a munkakoren (jegy ellenorzese) tulmeno,szemelyi szabadsagot serto magatartasa a btk. 194.§-szemelyi szabadsag megsertesi- alapjan 5 evig,egyes esetekben akar 8 evig terjedo szabadsagvesztessel sulythato.Igy amennyiben peren kivuli megallapodasra kerul sor,javaslom apukadnak a jogkoveto magartast munkaja ellatasa soran,ha nem szeretne rafanyalodni a bablevesre a boriben.
2017. jan. 14. 05:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!