Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan közöljem a szüleimmel,...

Hogyan közöljem a szüleimmel, hogy never szeretnék váltiztatni? És ha sikerül, akkor hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Szeretném megváltoztatni a nevemet, de nem tudom, hogyan közöljem a szüleimmel. Mi lenne rá a legbarátságosabb mód? És ha beleegyeznek akkor mivel indokolhatnám a kérelemben? Szerintem nem fogadják el azt, hogy tetszik az új név, és, hogy van külföldi megfelelôje. Milyen gyakori az olyan eset, hogy elutasítják a kérelmet?

2016. dec. 8. 22:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy két utónevem van. Egyiket anyum másikat apum atda. De én csak egyet szeretnék, aminek van angol megfelelôje.
2016. dec. 9. 22:52
 12/17 anonim ***** válasza:
Ouch. Hát ez így lehet meredek lesz. xD Akkor próbáld meg lassan felvezetni: "Tökre tetszik ez a név, szerintem illik hozzám" és figyeld meg, hogy reagálnak.
2016. dec. 10. 01:02
 13/17 A kérdező kommentje:
Biztosan meredek lesz, azt gondoltam, hogy úgy mondom meg nekik, hogy most lehetnek jók velem és beadják a kérvényt, vagy nem, de akkor én megcsinálom 4 év múlva. Manipulálás nem a legbarátságosabb, de ez beválhat.
2016. dec. 10. 12:19
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát jóó, de szerintem először azért kedvesen próbáld :) puhatolózz, nekik hogy tetszik a név. Mert ha egyből ilyen ultimátumot adsz, akkor még nagyobb az esély, hogy megsértődnek és megmakacsolják magukat. Akkor meg nem csak várhatsz, hanem még össze is vesztek. És am ha szerintük hülyeség, akkor ezzel nem fogod meggyőzni őket. Rád fogják hagyni, hogy jól van akkor csináld 4 év múlva, azt gondolván, hogy addigra majd leteszel róla.

Mondd nekik, hogy te szívesen megtartanád mindkettőt, de sajnos Mo-n nem lehet 3 utóneve az emberenek. De ha lehetne, óóó ;)

Amúgy mindkét nevet használod? Mert nekem az is nagy érv volt, hogy az másodikat már lassan csak személyi megújításnál írtam le 5 évente, és sok barátom a létezéséről se tudott, nemhogy úgy hívott volna. Szóval semmit nem vesztett az értékéből - ahogy eddig is, mi tudjuk h az is a nevem, azt jónapot.

2016. dec. 10. 15:00
 15/17 A kérdező kommentje:
Kitaláltam egy jobb módot, várok születésnapomig, akkor kérem meg ôket. A második utónevemrôl még a tanáraim se tudnak, csak amikor megnézik a naplót.
2016. dec. 10. 16:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Jóó, ez tetszik! :) sok szerencsét!
2016. dec. 10. 16:33
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönom!
2016. dec. 10. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!