Bemehetek a szüleimmel szavazófülkébe és szavazhatunk együtt?
Amikor születtem már akkor is bevittek választani, eddig mindig benn voltam amikor voksoltak a szüleim. Nos, én 18 éves lettem és én is szavazhatok. Arra gondoltam, hogy bemegyek velük és együtt lessük meg mire lehet(ne) szavazni.
Lehet ez?
"Arra gondoltam, hogy bemegyek velük és együtt lessük meg mire lehet(ne) szavazni."
Tehát fogalmas sincs miről szól a mai népszavazás?
Nem! Aki jogosult szavazásra, egymaga mehet csak a fülkébe. Maximum egy szavazásra nem jogosultat vihet. Például te egy babát.
A "jogosultság" sajnos ma üres fogalom. Pedig azt kellene jelentenie, hogy érti, átlátja és a következményeit megfontolva dönt. A ma jogosultak úgy 80%-a egyik, másik, vagy az összes tulajdonság híján van.
Megvolt elmentem és nem mentem be. A kérdéssel nem a szavazófülkébe szembesültem, de mivel úgy is érvénytelen lesz a szavazás én hozzájárultam egy érvényes szavazással. Mindenesetre igazuk van, hogy nem mehettem volna be mert befolyásolható lehetne a szituáció.
Köszönöm a válaszokat. A legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!