Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha férfiként betelefonálnék a...

Ha férfiként betelefonálnék a NANE Egyesülethez, hogy bántalmaz a feleségem, mit tennének?

Figyelt kérdés
Segítenének, vagy elküldenének, mert férfi vagyok, és nő a bántalmazó? Ugyan ez csak elméleti kérdés, de én hallottam már olyan emberről, aki arról mesélt, hogy a barátnője bántalmazta őt, úgyhogy nem lehetetlen, hogy ez megtörténjen.

2016. nov. 28. 15:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
85%

Hozz létre egyet, ha szerinted szükség van rá.

Figyu, tényleg marha unalmas, hogy a legegyszerűbb, leghétköznapibb példán keresztül sem érted meg, hogyan működik egy civil szervezet, és miért hímsovinizmus, hogy neked pont a NANE tevékenysége csípi a szemedet. Nem érdemes erre több energiát pazarolni.

2016. nov. 28. 18:00
 32/64 A kérdező kommentje:
Nem csak a NANE csípi a szememet, hanem mondjuk a jobberek cigánybűnözésezése (amihez nagyon hasonló kifejezés a férfierőszak, mindkettő egy olyan társadalmi csoportra akar rákenni valami rosszat, amit tényleg többször követ el az a csoport, mint mások, de mégse mindig ők követik el) is, csak ez a kérdés most erről szól.
2016. nov. 28. 18:04
 33/64 A kérdező kommentje:
De amúgy az is zavar, mikor azt mondják, hogy "márpedig a nőnek a konyhában a helye, és kész". Sőt, én egyetértek azzal, hogy egyenlő (nem több, nem kevesebb, egyenlő) jogokat kell adni a nőknek. Se pozitív, se negatív diszkriminációban ne legyen részük. Ilyen egy igazi hímsoviniszta, nem?
2016. nov. 28. 18:11
 34/64 anonim ***** válasza:
87%
Továbbra is azt tudom javasolni, hogy ha olyan problémát érzékelsz, ami szerinted nem kap elég figyelmet, akkor hozz létre egy civil szervezetet - részben figyelemfelkeltés, részben a sértettek segítése érdekében. Nem az a járható út, hogy azt a szervezetet támadod, ami létező, valós probléma kezelésére alakult meg.
2016. nov. 28. 18:13
 35/64 A kérdező kommentje:
Továbbra is azt kérdezném, hogy akkor ugye, a cigánybűnözés ellen harcoló szervezettel se lenne semmi baj erkölcsileg, igaz? Mert ugyanolyan a kettő. Ha lenne, akkor is azt javasolnád, hogy ne merje kritizálja senki, alapítson másat, ha nem tetszik, hogy az diszkriminatív.
2016. nov. 28. 18:16
 36/64 A kérdező kommentje:
* kritizálni
2016. nov. 28. 18:16
 37/64 anonim ***** válasza:
100%
Felőlem legyen, amíg ez nem azt jelenti, hogy más bűnözőkkel csak a rendőrség foglalkozik. Te meg hozd már létre azt a rohadt alapítványodat, ha ennyire ráizgultál...
2016. nov. 28. 18:20
 38/64 anonim ***** válasza:
80%

"A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994-ben jött létre. Az Egyesület célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben; tevékenysége egyéni, közösségi és társadalmi szinten folyik."

Hol látsz ebben a szövegben olyasmit, hogy a NANE a férfiak által elkövetett erőszakos cselekedetek ellen harcol?:-)

2016. nov. 28. 18:23
 39/64 A kérdező kommentje:

Én meg úgy gondolom, hogy a cigánybűnözés ellen harcoló civil szervezet se lenne etikus. Persze, az jó (a NANE-nál is), hogy valamit tesznek a bűnözés ellen. De hadd lehessen már kimondani azt is, ami meg nagyon nem jó, hogy elkövető vagy áldozat neme vagy nemzetisége szerint kategorizálnak.

Akkor az a megoldás szerinted, hogy mindenre alapítunk egy külön szervezetet? Persze, alapítsunk külön szervezetet a vörös hajúak, a szőke hajúak meg a fekete hajúak elleni bűnözés megelőzése érdekében. Oh, wait! Nem egyszerűbb lenne egybe az egészet, és nem kategorizálni?

2016. nov. 28. 18:26
 40/64 A kérdező kommentje:

38, itt nem, de az oldalukon olvastam ilyesmit, hogy "a férfiak erőszakoskodnak a nőkkel" stb.

És az oké, hogy csak a nők és gyerekek elleni erőszakot akarják megelőzni? Na, akkor meg olyan, mintha csak a fehér, magyar ember által elszenvedett bűnözés ellen küzdene egy szervezet, ha egy cigánnyal tennék ugyanezt, akkor meg azt mondanák, hogy "sajnálom, alapítsál magadnak olyan szervezetet, amely a cigányokon segít".

2016. nov. 28. 18:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!