Ha férfiként betelefonálnék a NANE Egyesülethez, hogy bántalmaz a feleségem, mit tennének?
Ugye Nők a Nőkért, akkor minek telefonálnál oda? Inkább a rendőrségen kell lerendezni.
1., te meg nyisd ki a szemed, ettől ezerszer szarabb világot élünk, és igen, a nők is lehetnek idióták.
1-es, miért?
2-es, mondjuk ugyanazért, amiért a bántalmazók nagy része. Gondolom, félnek, hogy a rendőrség nem tesz semmit, a párjuk viszont még erőszakosabb lesz, ha megtudja, hogy rendőrségen járt.
3-as, de akkor hova telefonáljak? A legtöbb oldalon, amit találtam, és családon belüli erőszakkal kapcsolatos, mindenhol kihangsúlyozzák, hogy szeretnének segíteni a családon belüli erőszakot elszenvedő NŐKÖN és GYEREKEKEN.
4-es, olyan nehéz lenne megmondani a krízisszálláson élőknek, hogy én is áldozat vagyok? Vagy miért kell a férfiról egyből az erőszakra asszociálni, csak azért, mert őket bántotta egy férfi? Ennyi erővel ha engem bánt a feleségem, onnantól minden nőtől félnem kellene?
"olyan nehéz lenne megmondani a krízisszálláson élőknek, hogy én is áldozat vagyok?"
És ezt ki igazolná, hogyan ellenőrizhető?
6-os, nem megoldhatatlan. Például étkezésnél, mikor mindenki együtt van, bemutatnak, és megkérdezik, hogy nem-e valakinek a bántalmazója vagyok.
De ennyi erővel egy nő is bekerülhetne oda, aki egy másik nőt bántalmazott.
Szokásos konzervatív középosztálybeli fehér férfi kérdés. Ugyanaz, mint amikor a cigányokat rasszizmusát kérik számon, esetleg féltik hagyományos családmodelt a melegektől, meg a kereszténységet a muszlimoktól.
Kérdező, a te életvideledre épül az ország infrastruktúrája, neked elég a rendőrséget hívni. A társadalmi civil szervezetek lényege az, hogy a hátrányos helyzetű csoportokat támogassa. Amikor a családon belüli erőszak áldozatai túlnyomó többségben nők, akkor elsősorban nem a férfiak védelmére kell koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!