Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha férfiként betelefonálnék a...

Ha férfiként betelefonálnék a NANE Egyesülethez, hogy bántalmaz a feleségem, mit tennének?

Figyelt kérdés
Segítenének, vagy elküldenének, mert férfi vagyok, és nő a bántalmazó? Ugyan ez csak elméleti kérdés, de én hallottam már olyan emberről, aki arról mesélt, hogy a barátnője bántalmazta őt, úgyhogy nem lehetetlen, hogy ez megtörténjen.

2016. nov. 28. 15:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:

Mondj egy okot, amiért jó az, hogy csak nőknek segítenek, és nem lenne jobb, ha nem NANE lenne a nevük mondjuk, hanem valami más, és minden bántalmazottnak segítenének.

Én mondok egy okot, hogy miért lenne jobb, ha mindenkinek segítenének: a szerinted kevés, de létező, szerintem meg azért jelentős mennyiségű bántalmazott férfi miatt.

2016. nov. 28. 17:06
 22/64 anonim ***** válasza:
89%

"18-as, az aligátorokkal másként kell bánni, mint a kutyákkal, tehát más szervezet szükséges."

Ne haragudj, de ennyire még egy ilyen hímsoviniszta p..cs sem lehet hülye...:D Ennél többet feltételeztem rólad, de egye fene, elmagyarázom: a civil szervezet lényege az, hogy törvényes kereteken belül annak dolognak, élőlénynek, tevékenységnek, embercsoportnak, társadalmi rétegnek a védelmére/propagálására stb. alakul meg, amelyiknek akar. Ha a vöröshajú, szeplős fiúk/férfiak érdekeit kívánja védeni, akkor azt védi, semmiféle diszkriminációt nem lehet felróni neki. Civil szervezetnek ugyanis nem kötelessége minden egyes állampolgárt egyenlő mértékben képviselni, ez az állam feladata, a civilek oda szerveződnek, ahol úgy látják, hogy plusz tevékenység szükséges. A természetvédők ezzel foglalkoznak, az állatvédők kutyamenhelyeket hoznak létre, a nők pedig a saját bántalmazott társaik és gyerekeik védelmére hozták létre a NANE-t. Ha úgy látjátok, hogy kell FAFE, mert a férfiakat úton-útfélen kékre-zöldre verik, fejbelövik, baltával kergetik, elkábítva lúggal leöntik az asszonykáik, hozzátok létre. Dolgozzatok meg érte úgy, ahogy a nők is megolgoztak a sajátjukért. Ha mégsem olyan széleskörű a probléma, még mindig ott van a rendőrség és a KIMISZ.

2016. nov. 28. 17:25
 23/64 A kérdező kommentje:

"Ne haragudj, de ennyire még egy ilyen hímsoviniszta p..cs sem lehet hülye...:D"

Ez a mondat, ha hiszed, ha nem, inkább a te képességeidről árul el dolgokat.

Nem írtam olyat, hogy nem szabadna léteznie JOGILAG a NANE-nak. Etikailag viszont bele lehet kötni, ha egy férfi segítséget kér tőlük, és nem adnak neki, és el lehet mondani róluk, hogy egy diszkriminatív szervezet, ugyanúgy, ahogy a szeplős fiúkat védő egyesületről is el lehetne.

2016. nov. 28. 17:34
 24/64 anonim ***** válasza:
89%

Nem lehet belekötni etikailag sem, csak még mindig nem bírod felfogni. Azokat képviselik, akik az alapító okiratban meg vannak jelölve. Ennyi erővel beírhatnád a cipőbolt panaszkönyvébe, hogy miért nem tartanak sampont, merthogy ez is bolt, meg az is bolt, ez is árucikk, meg az is. Komolyan ennyire nehéz megérteni?

Egyébként, mint a legelején is írtam: bátran használhatod az ingyenes segélyvonalukat, biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy elmondják a lehetőségeket, mintha nő lennél. (Nagy összegbe merek fogadni, hogy nem olvastad el, pontosan mi is zajlik egy ilyen beszélgetés alkalmával, csak fröcsögsz ész nélkül.) Az, hogy jó eséllyel nem ajánlják fel a krízisszállót, a saját védenceik érdekében történik, az meg természetes, hogy téged nem fognak eléjük helyezni.

2016. nov. 28. 17:44
 25/64 anonim ***** válasza:
95%
Te ennyire hülye vagy, vagy csak megjátszod? A NŐK A NŐKÉRT Egyesület ugyan miért lenne diszkriminativa, mert nem segítenek egy férfinak? Ez olyan, mint ha bemennél a henteshez kerékpárt venni, de még neked áll feljebb, ha nem ad.
2016. nov. 28. 17:46
 26/64 A kérdező kommentje:

"Nem lehet belekötni etikailag sem, csak még mindig nem bírod felfogni."

De akkor ugye, abba se, ha egy szervezet alakul a cigánybűnözés megelőzése érdekében? Nincs semmi baj vele, fel sem merül, hogy rasszisták lennének a tagok, igaz?

"Azokat képviselik, akik az alapító okiratban meg vannak jelölve. Ennyi erővel beírhatnád a cipőbolt panaszkönyvébe, hogy miért nem tartanak sampont, merthogy ez is bolt, meg az is bolt, ez is árucikk, meg az is. Komolyan ennyire nehéz megérteni?"

Nem, nem olyan. A cipőbolt meg a sampon más. Az erőszak nem lesz más attól, hogy az elkövető neme férfi/nő.

2016. nov. 28. 17:47
 27/64 A kérdező kommentje:
* a cipő más
2016. nov. 28. 17:47
 28/64 A kérdező kommentje:
Amúgy ha hímsoviniszta p.csnek tartasz (22-es válasz), akkor mondd meg, mi alapján, hol írtam olyat, hogy a nőket diszkriminálni kellene, kevesebb jogot adni nekik, vagy akármi ilyet? (Az, ahol egyenlőséget akartam valamiben nem ér, az nem hímsovinizmus.)
2016. nov. 28. 17:48
 29/64 anonim ***** válasza:
90%
A szállóra meg nem azért nem kapnál helyet, mert nem tetszik nekik a szemed színe, hanem azért, mert az ottlévőket férfiak bántalmazták. Mindegy, hogy te vagy nem te, de sok idő, mire újra bízni tudnak a férfiakban. De ez már lelki ok, ahhoz te túl öntelt p.öcs vagy, hogy megértsd.
2016. nov. 28. 17:50
 30/64 A kérdező kommentje:
29, ugyanezen logikával, ha engem férfiként nők bántalmaznak, és emiatt nem bízom a nőkben, akkor hova menjek? Mert olyan szállóról nem tudok, ahova nőket nem engednek.
2016. nov. 28. 17:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!