Ha férfiként betelefonálnék a NANE Egyesülethez, hogy bántalmaz a feleségem, mit tennének?
Mondj egy okot, amiért jó az, hogy csak nőknek segítenek, és nem lenne jobb, ha nem NANE lenne a nevük mondjuk, hanem valami más, és minden bántalmazottnak segítenének.
Én mondok egy okot, hogy miért lenne jobb, ha mindenkinek segítenének: a szerinted kevés, de létező, szerintem meg azért jelentős mennyiségű bántalmazott férfi miatt.
"18-as, az aligátorokkal másként kell bánni, mint a kutyákkal, tehát más szervezet szükséges."
Ne haragudj, de ennyire még egy ilyen hímsoviniszta p..cs sem lehet hülye...:D Ennél többet feltételeztem rólad, de egye fene, elmagyarázom: a civil szervezet lényege az, hogy törvényes kereteken belül annak dolognak, élőlénynek, tevékenységnek, embercsoportnak, társadalmi rétegnek a védelmére/propagálására stb. alakul meg, amelyiknek akar. Ha a vöröshajú, szeplős fiúk/férfiak érdekeit kívánja védeni, akkor azt védi, semmiféle diszkriminációt nem lehet felróni neki. Civil szervezetnek ugyanis nem kötelessége minden egyes állampolgárt egyenlő mértékben képviselni, ez az állam feladata, a civilek oda szerveződnek, ahol úgy látják, hogy plusz tevékenység szükséges. A természetvédők ezzel foglalkoznak, az állatvédők kutyamenhelyeket hoznak létre, a nők pedig a saját bántalmazott társaik és gyerekeik védelmére hozták létre a NANE-t. Ha úgy látjátok, hogy kell FAFE, mert a férfiakat úton-útfélen kékre-zöldre verik, fejbelövik, baltával kergetik, elkábítva lúggal leöntik az asszonykáik, hozzátok létre. Dolgozzatok meg érte úgy, ahogy a nők is megolgoztak a sajátjukért. Ha mégsem olyan széleskörű a probléma, még mindig ott van a rendőrség és a KIMISZ.
"Ne haragudj, de ennyire még egy ilyen hímsoviniszta p..cs sem lehet hülye...:D"
Ez a mondat, ha hiszed, ha nem, inkább a te képességeidről árul el dolgokat.
Nem írtam olyat, hogy nem szabadna léteznie JOGILAG a NANE-nak. Etikailag viszont bele lehet kötni, ha egy férfi segítséget kér tőlük, és nem adnak neki, és el lehet mondani róluk, hogy egy diszkriminatív szervezet, ugyanúgy, ahogy a szeplős fiúkat védő egyesületről is el lehetne.
Nem lehet belekötni etikailag sem, csak még mindig nem bírod felfogni. Azokat képviselik, akik az alapító okiratban meg vannak jelölve. Ennyi erővel beírhatnád a cipőbolt panaszkönyvébe, hogy miért nem tartanak sampont, merthogy ez is bolt, meg az is bolt, ez is árucikk, meg az is. Komolyan ennyire nehéz megérteni?
Egyébként, mint a legelején is írtam: bátran használhatod az ingyenes segélyvonalukat, biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy elmondják a lehetőségeket, mintha nő lennél. (Nagy összegbe merek fogadni, hogy nem olvastad el, pontosan mi is zajlik egy ilyen beszélgetés alkalmával, csak fröcsögsz ész nélkül.) Az, hogy jó eséllyel nem ajánlják fel a krízisszállót, a saját védenceik érdekében történik, az meg természetes, hogy téged nem fognak eléjük helyezni.
"Nem lehet belekötni etikailag sem, csak még mindig nem bírod felfogni."
De akkor ugye, abba se, ha egy szervezet alakul a cigánybűnözés megelőzése érdekében? Nincs semmi baj vele, fel sem merül, hogy rasszisták lennének a tagok, igaz?
"Azokat képviselik, akik az alapító okiratban meg vannak jelölve. Ennyi erővel beírhatnád a cipőbolt panaszkönyvébe, hogy miért nem tartanak sampont, merthogy ez is bolt, meg az is bolt, ez is árucikk, meg az is. Komolyan ennyire nehéz megérteni?"
Nem, nem olyan. A cipőbolt meg a sampon más. Az erőszak nem lesz más attól, hogy az elkövető neme férfi/nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!