Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha férfiként betelefonálnék a...

Ha férfiként betelefonálnék a NANE Egyesülethez, hogy bántalmaz a feleségem, mit tennének?

Figyelt kérdés
Segítenének, vagy elküldenének, mert férfi vagyok, és nő a bántalmazó? Ugyan ez csak elméleti kérdés, de én hallottam már olyan emberről, aki arról mesélt, hogy a barátnője bántalmazta őt, úgyhogy nem lehetetlen, hogy ez megtörténjen.

2016. nov. 28. 15:14
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 A kérdező kommentje:

Szokásos férfigyűlölő válasz. Én nem vagyok hímsoviniszta, gusztustalannak tartom őket, de a férfigyűlölőket ugyanúgy. Meg kellene találni az arany középutat a kettő között, de sajnos ez kevés embernek sikerül.

Nem a nemétől függ, hogy segítségre szorul-e, hanem csakis attól, hogy bántalmazzák-e vagy sem. Attól még, hogy valamivel több nőt bántalmaznak, mint férfit, annak a kevesebb férfinak pont ugyanolyan segítség kellene járjon, mint a nőknek.

2016. nov. 28. 16:39
 12/64 anonim ***** válasza:
98%

"nem egyszerűbb lenne egy olyan Egyesület, amelyik nemtől függetlenül küzd az erőszak ellen, és segíti az áldozatokat?"

Dehogynem. Itt van, parancsolj:

[link]

Ha úgy érzed, hogy olyan mértékű a férfiak elleni, családon belüli erőszak, hogy szükség van civil szervezetekre is a probléma kezeléséhez, hozz létre egyet. A NANE-t sem a szél fújta össze.

2016. nov. 28. 16:40
 13/64 A kérdező kommentje:

12-es, ha lenne egy olyan civil szervezet, ami csakis a cigányok által elkövetett erőszakos bűncselekmények ellen harcolna, kihívnád őket, hogy egy színmagyar ember megvert téged, és kiröhögnének, akkor is azt mondanád, hogy rendben, semmi gond ezzel a szervezettel? Csináljanak maguknak a cigányok olyat, ami magyarokat is üldöz nem?

Mert ugyanaz a helyzet.

2016. nov. 28. 16:43
 14/64 anonim ***** válasza:
96%

[link]

[link]

Valamivel több??? Hozz rá statisztikai adatot.

2016. nov. 28. 16:44
 15/64 anonim ***** válasza:
3%

Benne van a nevükben, hogy nők a nőkért.

Egyébként nem is feminista szervezetről van szó, inkább nősoviniszta, amely arra a kamu érvre építi a tevékenységét, hogy a családon belüli erőszal elkövetőinek 95%-a férfi, miközben minden tudományosan megalapozott felmérés ellentmond ennek. Ezzel egyébként többet ártanak a saját ügyüknek is, mint használnak, hiszen a társadalmi támogatottságukat a liberális, feministákat támogató férfiak körében is aláássák (ebbe a csoportba tartozok én is).

2016. nov. 28. 16:45
 16/64 anonim ***** válasza:
97%

"12-es, ha lenne egy olyan civil szervezet, ami csakis a cigányok által elkövetett erőszakos bűncselekmények ellen harcolna, kihívnád őket, hogy egy színmagyar ember megvert téged, "

MIÉRT kellene őket kihívnom? Miért mennék a cipőboltba sampont venni??

2016. nov. 28. 16:46
 17/64 A kérdező kommentje:

14, persze, feminista oldalakról... Én is biztos tudok szélsőjobbos oldalakról olyan statisztikákat keresni neked, ahol kihozzák, hogy a cigányok szinte mindegyike bűnöző, vagy a zsidóké.

15, na igen, nekem is ez a bajom.

16, oké, nem hívod ki. De nem gondolod, hogy kicsit diszkriminatív, amit tesznek?

2016. nov. 28. 16:49
 18/64 anonim ***** válasza:
92%

"arra a kamu érvre építi a tevékenységét, hogy a családon belüli erőszal elkövetőinek 95%-a férfi, miközben minden tudományosan megalapozott felmérés ellentmond ennek."

Fentebb belinkeltem a statisztikákat. Hozz példát erre a "tudományosan megalapozott" felmérésre.:-)

Egyébként ha én holnap úgy döntök, hogy létrehozok egy civil szervezetet a Magyarországon őshonos alligátorok életkörülményeinek javítására, az senkinek az érdekeit nem sérti. Biztos vagyok benne, hogy nem hisztiznének pl a kutyások, vagy a hüllőt tartók, hogy őket miért nem akarom képviselni, ugyanis nekik több eszük van ennél. Érdemes példát venni róluk.:-)

2016. nov. 28. 16:54
 19/64 anonim ***** válasza:
84%

"14, persze, feminista oldalakról... Én is biztos tudok szélsőjobbos oldalakról olyan statisztikákat keresni neked, ahol kihozzák, hogy a cigányok szinte mindegyike bűnöző, vagy a zsidóké. "

2011-es KSH-adatokat?:D Ha olvasni is tudnál, nemcsak a billentyűt koptatni, nem írsz le ilyen hülyeséget.

Mindenesetre örülök, hogy kibújt a szög a zsákból.:-)

2016. nov. 28. 16:57
 20/64 A kérdező kommentje:
18-as, az aligátorokkal másként kell bánni, mint a kutyákkal, tehát más szervezet szükséges. A bántalmazott férfiakat viszont ugyanúgy kell segíteni, mint a nőket (de ha szerinted másként, mondd meg, hogy miben kellene másként), ezért nincs értelme egy szervezetnél megszabni, hogy "na, mi most csak nőknek segítünk".
2016. nov. 28. 17:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!