Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért érdemes feljelenteni engem?

Ezért érdemes feljelenteni engem?

Figyelt kérdés
Van egy tabletem, ami tönkrement, megszerettem volna javíttatni egy ilyesmivel foglalkozó helyen. Hívtak hogy nem tudják megjavítani mert nincsen hozzá alkatrész. Viszont 4000 ezer ft az hogy ők ezzel dolgoztak és mint bevizsgálási díj kérnék. Na most ez a készülék annyit ér így kb hogy az első kukába kivághatom, nem tudok vele mit kezdeni, eladni sem vennék meg ennyiért ebben biztos vagyok. tehát megtehetem hogy azt mondom "Oké akkor csináljatok vele amit akartok nekem nem kell.."?
2016. nov. 9. 18:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Miért, feljelentéssel is fenyegetőznek?
2016. nov. 9. 20:14
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem, azt csak én kérdeztem, am nyilván komolytalan lenne a dolog ha emiatt feljelentenének. Am az a baj hogy ez a bevizsgálás nincsen egyértelműen definiálva mikor megkérdeztem ez pontosan mi(amikor előzőleg vittem a másik eszközt amit meg is csináltak és ki is fizettem) akkor azt a választ kaptam hogy "Persze tudjuk hogy mi a baja de ők szétszedik és megnézik a számot az lcd szalagján és az alapján szereznek hozzá újat tehát FOGLALKOZNAK VELE és ez a bevizsgálási díj.

Csak ezt meg ugye a mostanira is rá lehet húzni hogy foglalkoztak vele hiszen ott volt..Bár nyilván ez arról szól hogy ők csak nyerhetnek, akkor is ha nem tudnak vele mit csinálni s akkor is ha igen. Ez persze nem baj hisz ők nem a máltai szeretetszolgálat, de azér na...azér odaviszem konkrétan a nyákon mutatva hogy hova mit kell rakni és milyen alkatrész kell hozzá akkor kicsit pofátlanság még pénzt kérni tőlem hogy visszakapjam azt amit nem tudtak megcsinálni.

2016. nov. 9. 21:36
 13/22 A kérdező kommentje:
Most annyiban maradtam velük telefonon hogy "Rendben majd megyek érte valamikor". Díjat nem mondtak, de gondolom ha odamennék természetesen eszükbe jutna rögtön mielőtt visszaadnák. Na ekkor pontosan mit mondjak azt nem gondoltam még ki. És azt sem hogy milyen forgatókönyvek lehetnek.
2016. nov. 9. 21:42
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem feljelentenek, hanem fizetési meghagyásos eljárást indítanak ellened, aztán végrehajtják.
2016. nov. 10. 18:04
 15/22 anonim ***** válasza:

13.:

Hivatkozz a Fogyasztóvédelemre, hogy bejelentést teszel, ha ezért képesek bevizsgálási díjat felszámolni. Mégiscsak tisztességtelen gyakorlat bevizsgálási díjat kérni, egy már szétszedett állapotban eljuttatott munkadarabért, amihez konkrét alkatrészt kértél.

Többet ne menj hozzájuk.

2016. nov. 10. 19:47
 16/22 A kérdező kommentje:

"Nem feljelentenek, hanem fizetési meghagyásos eljárást indítanak ellened, aztán végrehajtják."

Ez így elég zavaros, hogyan történik ez pontosan? Mert szerintem nyilván a hatósághoz kell hogy forduljanak első körben..vagy nem tudom hogy gondoltad?

2016. nov. 10. 21:16
 17/22 anonim ***** válasza:

16.: Miért tudják a címedet, pontos nevedet? Aztán mi van, ha otthagyod náluk a rossz tabletet?

Tényleg van ilyen.: [link]

Egyébként szerintem a Fogyasztóvédelemhez kellene fordulnod, mert valami mégsincs rendben ennek a cégnek az üzleti gyakorlatával. Odamész, hogy kellene egy alkatrész, közlik, hogy nincs és bevizsgálási díjat kérnek?

"Kizárt esetek

Nincs helye az eljárásnak, ha:

– a kötelezettnek nincs ismert belföldi idézési címe,"

[link]

Ismerik a címedet valahonnan?

Én nem akarlak csirkefogóságra buzdítani, szóval kérj tételes számlát a 4000 Ft-ról és tegyél bejelentést a Fogyasztóvédelemnél, de ezt mielőtt fizetsz add tudtukra.

2016. nov. 10. 21:37
 18/22 anonim ***** válasza:

"Ez így elég zavaros, hogyan történik ez pontosan? Mert szerintem nyilván a hatósághoz kell hogy forduljanak első körben..vagy nem tudom hogy gondoltad?"

Miért lenne zavaros?

Pénzzel tartozol nekik, az pedig polgári és nem büntető jogviszony. Milyen hatósághoz?

Közjegyzőnél fizetési meghagyást kezdeményeznek, majd azt - ha jogerőre emelkedik - végrehajtják. Ha ellentmondasz, akkor meg mentek a bíróságra. Ennyi.

2016. nov. 11. 07:27
 19/22 anonim ***** válasza:

"Nincs helye az eljárásnak, ha:

– a kötelezettnek nincs ismert belföldi idézési címe,"

[link]

Ismerik a címedet valahonnan?"

Te szerencsétlen, ez csak a fizetési meghagyást zárja ki. Ha nincs ISMERT címe, akkor először is lakcímkutatást végeznek. Tehát a központi, állami rendszerből kikérik az adatait.

Ha ott sincs, mert hajléktalan - csak ebben az esetben nincs, vagy ha külföldre költözött - akkor meg pert indítanak ellene, és ügygondnokot rendelnek neki.

Szerinted elég elbújni, és kész? :D

2016. nov. 11. 07:28
 20/22 A kérdező kommentje:
Tudják a nevem.
2016. nov. 11. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!