Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnád a halálbüntetést?...

Támogatnád a halálbüntetést? És ha nem, miért?

Figyelt kérdés

2016. okt. 14. 19:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Igen, de csak akkor, ha 100%-os bizonyossággal bűnös az illető. A legtöbb bűnöző, ahogy kikerül a sittről, ott folytatja, ahol abbahagyta. Ezért kár őket eltartani az adónkból.
2016. okt. 15. 07:57
 22/24 anonim ***** válasza:

Én nem támogatom. Nem csak azért, mert nem 100% az, hogy ártatlanokat is ki lehetne végezni, meg könnyedén válna a politikusok megfélemlítő eszközévé (koncepciós perek, visszaélések), hanem azért is, mert ahhoz hóhér is kell.

Gondolj bele a következő párbeszédbe.

Randevú egy cukrászdában

Lány: Olyan cuki vagy, annyira tetszel. Megtudhatom, mi a foglalkozásod?

Fiú: Az a helyzet, hogy... végrehajtással foglalkozom....

Lány: Követeléskezelő vagy vagy ilyesmi.

Fiú: Nem egészen... az a helyzet, hogy....

Lány: Akkor? Börtönőr?

Fiú: Majdnem....

Lány: Az igazságot akarom hallani

Fiú (felkavarva): Az igazság az, hogy hóhér vagyok!

Mit gondoltok? Ki lesz az a lány, aki összejönne egy hóhérral?

Vagy:

Vetélkedő.

Műsorvezető: Eddig minden rendben, kedves Béla, elárulná, mi a foglalkozása?

Versenyző: A közszférában dolgozom mint ítéletvégrehajtó

Műsorvezető: Á, szóval hóhér?

Versenyző: Nem szeretjük, ha így hívnak minket. Jobb szeretjük a törvényszéki ítéletvégrehajtó megnevezést.

Műsorvezető: És sok ügyfele van?

Versenyző: Szerencsére nem volt eddig....

Műsorvezető: Rendben van, kedves Béla, kezdődjék a játék!

Hányan találják a nézők közül szimpatikusnak a hóhért, aki embereket öl hivatásból?

Vagy gondoljatok bele? Hóhérok Országos Szakszervezete? És mi lesz azzal a gyerekkel, akinek az apja hóhér? Vagy a hóhércsaládok egymás közt fognak csak házasodni? Jaj de jó kis beltenyészet korcs utódokkal, akikről lerí majd, hogy hóhércsaládok tagjai? De jó, kész is az új horrorfilmhez a téma. A hóhér mint külön faj: Homo Executor Horridus!

Szóval én ellenzem a halálbüntetést.

2016. nov. 30. 17:45
 23/24 anonim ***** válasza:

Én nem támogatnám és nem támogatom.A legnagyobb gyilkosokat is fogják -szigorúan elzárva -valami társadalmilag hasznos munkára+ kényszerítsék túlélőik kértalanítására.Mások már leírták:a halálbüntetés visszafordíthatalan,nincs hatása(=ne a büntetés komolysága,hanem az elkerülhetetlensége tud visszatartó lenni) stb. Ezekhez hozzátennék ezt-azt.

Vannak érvek pro és kontra is.A büntetés legyen illő ahhoz,aminek a büntetése!Igaz.Mindenkinek jár a megbánás és a változtatás lehetősége-bármennyire is nyilvánvalónak látszik,sose fog kívánni élni ezzel a lehetőséggel.Végleg elítélni senkit nem lehet.Ez is igaz!Az előbbi a halálbüntetés mellett ,az utóbbi ellene szól.

Különös,de én mindig sajnáltam az "áldozatot" amikor kivégzésről hallottam,olvastam.Most is sajnálom.Akkor is ,amikor a náci főbűnösök akasztásáról olvastam vagy amikor láttam a képeket a 2,5 milliószoros auschwitzi tömeggyilkos ,Rudolf Höss kivégzéséről.

Természetesen a bűncselekmények áldozatait is látom és sajnálom.

2017. szept. 4. 12:25
 24/24 anonim ***** válasza:
Igen
máj. 13. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!