Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnád hogy a legkegyetlen...

Támogatnád hogy a legkegyetlenebb bűnözők emberi jogait elvegyék?

Figyelt kérdés
Ill milyen célból tennéd? Mert oké persze el van véve és utána? Akik ezt támogatják azok mire mennének ezzel?
2016. febr. 2. 14:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
44%
Nem.
2016. febr. 2. 14:53
 2/20 anonim ***** válasza:
57%
Igen.
2016. febr. 2. 15:44
 3/20 A kérdező kommentje:
Kérlek titeket...azt én is tudom hogy van aki igent és nemet fog írni, de nem % os eloszlásra vagyok kíváncsi.
2016. febr. 2. 15:50
 4/20 anonim ***** válasza:
0%

Igen.

Én a többszörös visszaesők esetén alkalmaznám.

2016. febr. 2. 17:03
 5/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem semmiképpen sem, ilyet nem lehet támogatni, az is lehet hogy valaki önhibáján kívül tett valami rosszat, vagy egyszerüen nem mérte fel a súlyát és a következményeket a tetteinek.
2016. febr. 2. 17:48
 6/20 anonim ***** válasza:
12%

Nem. Sok esetben nem lehet tudni, hogy a bűnelkövető min ment keresztül, hogyan jutott el abba a stádiumba, amikor a tettét elkövette. Jellemző a gyermekkori trauma.

De egyébként sem, hiszen a jogaiban korlátozott és ez elég is. A hosszú börtönévek sokkal nagyobb büntetést jelentenek mint egy 10 perces kivégzés.

2016. febr. 2. 17:52
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem, ilyet egy emberrel se lehet megtenni.
2016. febr. 2. 17:54
 8/20 anonim ***** válasza:
33%
Igen. Akik nemet mondanak, azoktól kérdezném, hogy szerintük még a tömeggyilkos terroristáknak is vannak emberi jogai? Akkor se vennétek el, ha saját hozzátartozótok esne áldozatául?
2016. febr. 2. 19:05
 9/20 A kérdező kommentje:

Utolsó: Szerintem lehetséges hogy ha a saját véréről van szó akkor sokmindent megtenne az ember ha az érintetten múlna. Csakhogy ma úgy van hogy az ügyben NEM érintettek hajtják végre a tényleges büntetést. Így ugyanolyan dolog elkövetéséért ugyanzt a büntetési tételt kapják. Így a kérdésed miszerint "ha a te valakidről lenne szó akkor bezzeg".

Bár ez már egy másik kérdés

2016. febr. 2. 20:08
 10/20 anonim ***** válasza:

"szerintük még a tömeggyilkos terroristáknak is vannak emberi jogai? Akkor se vennétek el, ha saját hozzátartozótok esne áldozatául?"

Akkor sem.

Az elkövető lehet ártatlan is. Erre nézve nincs, legalábbis ritkán van 100 % bizonyosság.

Ezért jó az USA jogrendszere ebből a szempontból. LEgalábbis bizonyos államokban. Ha bűnös akkor élete végéig bent rohad, ha meg nem, akkor él benne a remény és bár az évei oda lesznek, az élete mégsem.

2016. febr. 2. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!