Kaptam ma vízdíjat, nem akarom kifizetni. Mit tegyek?
Mert az nem 2 ft.
Anno régen elbaxták ezt!
Szépen leolvasod az óraállásodat (fényképezd le nyugodtan) és azzal bemész a vízművekhez, és ott megkéred őket, hogy egyeztessék a fogyasztásodat az ő általuk vélelmezett fogyasztással.
Nem a világvége, nem is nagy ügy. Kb 20 perc alatt végzel vele.
Nem teljesen világos a helyzet.
A szolgáltató ad valamit (itt vizet), aminek mennyiségét ő és te közösen méritek (az eszközével). Amit ez a mérő mutat, ki kell fizetni, lehet magyarázkodni, méltányosságot kérni megfelelő okkal, de fizetni kell.
Amit ez a mérő nem mutat, az kérni lehet, de ez a kérés levegőbe beszélés. A víz a mérő előtt a szolgáltatóé, az ő baja, ha kára keletkezik. A mérő után a tiéd, tehát fizeted. Ilyen egyszerű.
Ha a mérő nem mutatja a fogyasztást, akkor
1. kérj igazolást, hogy a mérő hiteles. Ha azt állítják, nem hiteles, akkor bizonyítsák, hogy a te hibádból. Ha ez nem megy nekik, akkor a mérő definíció (és a bíróság) szerint hiteles.
2. Hiteles mérő által mutatott fogyasztást kell fizetni, nem mutatott fogyasztáshoz nincs közöd.
Megnéztem az órát, tényleg annyi van rajta amennyit mutat. Felhívtam azokat akik a kutat kezelik, szerintük nem volt megnyitva a csap ami a mi vízrendszerünkbe engedi a vizet. De ha meg is nyitották volna, nálunk itthon minden csap zárva van. Szóval ez rejtély...
És lehet fizetni mint a katona tiszt! :(
Nem az a kérdés, annyi van-e az órán, amennyit mutat, mert ez eléggé nyilvánvaló. :D A kérdés az, hogy a díjrendezés óta valóban volt-e fogyasztás (az itt most lényegtelen, hogy a földbe szivárgott el, vagy paradicsomot locsoltál vele). A vizet te magad el tudod zárni az óra előtti csappal, akkor nem pöröghet az óra. Ha esetleg mégis, akkor hibás a csap, ami a szolgáltató tulajdona, ebben az esetben lehet helye a reklamációnak.
Nekem vagy 2 éve az óra utáni közdarab szivárgott, ami még szintén a vízműé, volt vagy 20 m3 pluszfogyasztás. Ingyen javították és jóváírták az átlag feletti fogyasztást.
Ez az óra 2 csap között van, egy az óra előtt, egy utána...
Mind2-t zárva tartom, de ma mégis nyitva volt. Az is rejtély számomra, hogy mikor voltak leolvasni, nem találkoztunk a leolvasóval, nem tudtuk, hogy járt itt. Meg mint írtam, hónapok óta használaton kívül van... Amúgy le kell nekik fényképezni az óra állást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!