Ha terhes lesz tőlem egy lány aki nem is ismer engem, mert az ország másik pontján lakik, akkor hogy hajták be rajtam az apaságot?
Figyelt kérdés
1 éjszakás kaland, de csak annyit tud rólam mint a kereszt név
Tehát arra akarok ki követehetnek rajtam tartás dijjat ha nem derithető ki az apa szeméye
2016. szept. 14. 21:32
21/24 anonim válasza:
DNS vizsgálatról hallottál már, aranyom? Lehet, hogy csak pl 22 éves korában derül ki, hogy te vagy az apa, de az anya be fogja hajtani rajtad a költségek min. felét
22/24 anonim válasza:
Tudja, hogy ki vagy, az apaság nem vállalás kérdése, ha biológiai közöd van a gyerekhez. Az a választási lehetőség, h természetben vagy pénzben tartod (tehát neveled, veled él, öltözteted, eteted, érzelmi igényeiről gondoskodsz stb. vagy fizetsz annak, aki ezt megteszi részben helyetted). A tartás kikényszeríthető a saját szűkös tartásod árán is, pl. fizetésedből letiltható.
23/24 anonim válasza:
Tartásdíjat csak fél évre visszamenőleg lehet követelni ha már az apaság vélelme bizonyított. Addig egy peták nem követelhető, amíg nem bizonyított az apa személye.
Ahhoz pedig apasági nyilatkozat vagy vizsgálat kell. Ha egyik sincs akkor semmilyen alapja nincs a tartásdíj követelésének.
24/24 A kérdező kommentje:
kösyke mindenki a válaszkat
2016. szept. 24. 12:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!