Ezek közül te melyikkel értesz egyet, melyiket adnád meg a melegeknek?
-Bejegyzett élettársi kapcsolat
-Házasság (akár egyházi is)
-Gyermekvállaláshoz való jog
Kérlek indokolj is, miért adnád/nem adnád meg?
Tuti lepontoznak, de én mind a hármat megadnám.
2. Mi a házasság? Két személy összeköti az életét a halálukig (tervek szerint), és ezzel kifejezve elkötelezettségüket egymás iránt. MIért baj az, ha valaki ezt kijelenti? Miben más az elkötelezettsége egymás iránt két nőnek vagy egy nőnék és egy férfinak? Nem szerethetik egymást igazán? Szerintem igen, és ezt ki is fejezhetik az állam előtt.
Egyháziról nem mi döntünk, hanem a vallási vezetők, és a vallás igen gyakran nem a racionalitásról szól, hanem a hagyományokról. Mivel nem vagyok vallásos, ezért ebbe nem folynék bele - azért felmerül a kérdés, hogy ha isten nem akart volna ilyen embereket, minek teremtett?
1. Mi az élettársi viszony? Gyakorlatilag házasságban élsz, de a ceremóniákat kihagyod. Együtt élsz a másikkal, közös a kassza, és a kettőtök összetartozását nem egy fogadalommal, nyilatkozattal bizonyítod, mint a házasság esetében, hanem az együttélés gyakorlatával. Ez az állam szempontjából pusztán gazdasági kérdés. Miben befolyásolja ezt az, hogy milyen neműekről beszélünk? Semmiben. Még mindig egy háztartás, még mindig egy pár.
3. Ez már nehezebb kérdés. Van benne igazság, hogy a gyereknek kell egy apakép és egy anyakép az egészséges fejlődéshez. Ez bizony igaz is. De az is fontos, hogy szerető környezetben nőjön fel. Az árvaházakban sem az apa+anya képét nem kapja meg, sem a szerető környezetet. Ha egy meleg/leszbikus pár felnevel egy gyereket, akkor legalább az egyik teljesülhet. És azért valjuk be, elég sok csonka család van már a házasságoknak köszönhetően, ahol apa vagy anya nélkül nő fel a gyerek, még sem halt még ki az emberiség.
Sokan a felvonulásokon látott egyénekből indulnak ki. A többség nem ilyen. A hivatalnak a felelősége az, hogy megvizsgálja, hogy a gyerek normális gondolkozású családba kerüljön - és ez igaz a hetero örökbefogadókra is.
Ha erről valóban én döntenék, akkor nagy rábeszélésre maximum az elsőt, de már azért a döntésért is a fejemet verném a falba.
Tőlem lehet meleg, ha nem látom / nem reklámozza / nem előttem csinálja.
Biztos vagyok viszont abban, ha akármilyen jogot is kapnak, az csak erősíti bennük azt az érzetet, hogy ez egy társadalmilag teljesen elfogadott, helyénvaló dolog. Utána pedig lehet magyarázni a gyereknek az utcán, hogy az a két bácsi miért csókolózik a túloldalon.
13:28
Pont ez a lényeg, te akármit is mondasz, ez nem fog megváltozni. Olyan, mintha azt mondanád, hogy a láb nélküli direkt nem jár úgy, mint a többi ember, egyszerűen nem lesz olyan, mint a többi. Pedig ugyanúgy a társadalom tagja, ugyanúgy EMBER, mint te. És ezt kéne a gyerekednek megtanítani.
12.53-assal egyet értek.
Nálunk a párommal ezért "vérre" menő viták szoktak folyni. :))
Persze a hetero kapcsolatban élőknek, köztük nekem is az a normális, hogy anya, apa, gyerek. Viszont nekem nagyon sokszor eszembe jut az az idő, amit állami intézetben nevelődött gyerekek között töltömmel el. Azoknak a gyerekeknek a nagy része, nem vágyik semmi másra, csak szertetre, megértésre, amit csakis egy másik EMBER adhat meg számára. És akérhogy is vesszük a melegek is emberek, nekik is vannak jogaik.
Az a legnagyobb baj, hogy a melegek kiviták maguknak az ellenszenvet ezekkel a felvonulásokkal, ahova valóban az allja népe megy és nem nyújtanak túl bizalomgerjesztő látványt. Ettől függetlenül, nekem is van meleg ismerősöm, akiről első ránézése senki nem mondja meg hogy meleg, dolgozik, rendes körülmények között él.
Mondjuk talán az egyetlen amit nem engednék az egyházi házasság. Az ugyanis valóban férfiról és nőről szól.
az első kettőt minden további nélkül, mindkettő jogi-gazdasági viszony, max. az elnevezésen lehet vitetkozni, de azt meg minek. (a vallás mász tészta, azt meghagyom az egyháznak, bár, ha jól tudom külföldön van olyan, hogy templomi esküvő melegeknek)
a gyerekvállalással kapcsolatban, azt a momentumot találom fontosnak, hogy ha egyedülállóként lehet az embernek gyereke, akkor szerintem nagyon gyenge indok, hogy apa/anya képre van szüksége a gyereknek...
tehát igen.
Mint taktikai szempontból a Jobbikot támogató, az "én országomban":
1. mindenképpen - ezt nem is kommentálnám...
2. esetleg - ha valakinek az a vágya, hogy férfi létére...na mindegy, nem hiszek az ízlésterrorban, van akinek bejön a nejlonharisnya:) - de egyházit semmiképpen nem!
3. kizárólag olyan esetekben, amikor a gyermek máskülönben árvaházban/intézetben nőne fel - szerintem ebben nincs semmi kivetni való, bár lehetséges, hogy a valamilyen szinten mindenképpen speciális esetet figyelembe véve, elrendelnék egy időnkénti ellenőrzést, gyermek pszichológiai vizsgálatot, hogy minden rendben zajlik-e:) ezt persze normálisan képzelem, nem pedig valamiféle diktatórikus, megalázó módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!