Melyikkel járok jobban?
Melyik lenne erősebb hosszútávra?
1. Intel Core i5 2300+HD6770
2. Intel Core i3 2100+HD6850 v GTX 460
Többi részegység egy H61es lap lenne, 4 giga 1333as ddr3, 500gb v 1tb 7200as HDD, DVD író, Chicony Hipro 450w, Sharkoon Vaya. Inkább játékok alatt lenne érdekes a teljesítmény, és nem bánnám ha legalább 1-2 évet bírna. Pont ezért én a másodikat tartom erősebbnek, mert oda inkább VGA erő kell. Várom a hozzáértők válaszát:D
Öhöhö. Egy i5- ös processzorhoz minimum egy ilyen alaplap szükséges: [link]
De játékra a gyengébb processzor - erősebb videokártya kombó a jobb, főleg itt, mert ebben az i3 -ban is van kraft bőven.
és mégis mitől lenne gyorsabb egy másik alaplappal?
a második jobb kombó. bár amd-vel szerintem jobban járnál (fizikai 4 mag, magasabb minimum FPS).
viszont a 955+6850 kombó lehet kijönne ugyanennyiből, és nem lenne lassabb, mint az i5, mert bizony a 6850-et full hd-ban már nem nehéz "zavarba hozni" (VGA limit).
időtállóságra minkét platform hoki, mert ivy bridge valószínűleg nem fog menni a mostani lapokban, amd-nél meg csak a bulldozer és a közvetlen utódja lesz AM3+-os, de én még mindig azt mondom, hogy nem éri meg játékra kifizetni az i5 (elég jelentős) felárát a phenom II-vel szemben. viszont az i3-mal szemben előnyben van a 955 (ahogy írtam) a fizikai 4 mag miatt.
Most már inkább 4 magos procit érdemes venni. A jövőben inkább kihasználhatóbb lesz mint a 2 mag.
De a két lehetőség közül én az elsőt választanám egy jobb VGA-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!