Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyikkel járok jobban?

Melyikkel járok jobban?

Figyelt kérdés

Melyik lenne erősebb hosszútávra?

1. Intel Core i5 2300+HD6770

2. Intel Core i3 2100+HD6850 v GTX 460

Többi részegység egy H61es lap lenne, 4 giga 1333as ddr3, 500gb v 1tb 7200as HDD, DVD író, Chicony Hipro 450w, Sharkoon Vaya. Inkább játékok alatt lenne érdekes a teljesítmény, és nem bánnám ha legalább 1-2 évet bírna. Pont ezért én a másodikat tartom erősebbnek, mert oda inkább VGA erő kell. Várom a hozzáértők válaszát:D

2011. okt. 17. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Öhöhö. Egy i5- ös processzorhoz minimum egy ilyen alaplap szükséges: [link]

De játékra a gyengébb processzor - erősebb videokártya kombó a jobb, főleg itt, mert ebben az i3 -ban is van kraft bőven.

2011. okt. 17. 21:44
 2/7 Panda Péter ***** válasza:

és mégis mitől lenne gyorsabb egy másik alaplappal?

a második jobb kombó. bár amd-vel szerintem jobban járnál (fizikai 4 mag, magasabb minimum FPS).

2011. okt. 17. 22:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért hajlok inkább az Intel felé, mert néztem pár tesztet és játék alatt nincs szinte különbség, és akkor inkább nem teszek be egy áramzabáló kazánt a gépbe:D Biztos hogy van sok terület ahol AMD erősebb, de én azt nem nagyon fogom kihasználni. Azt viszont nem tudom hogy 1-2 év múlva mennyit profitálna a gép a +2 magból, mellesleg azt sem, hogy jelenleg mennyit nyer vele.
2011. okt. 17. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Az amd erőssége annyi hogy olcsóbb. Egyébként ha azonos teljesítményű procikat összemérnek mindig az intel jön ki győztesen. Ha most játékra kell a második lehetőséget javaslom. Hogy mi lesz 2 év múlva ? Az elsőben a vga-t kell cserélned a másodikban a procit :) Már ha nem akarsz majd kompromisszumokat a teljesítményben. Hosszú távon a legjobban persze i5 + 6850 párosítással járnál.
2011. okt. 17. 23:15
 5/7 Panda Péter ***** válasza:

viszont a 955+6850 kombó lehet kijönne ugyanennyiből, és nem lenne lassabb, mint az i5, mert bizony a 6850-et full hd-ban már nem nehéz "zavarba hozni" (VGA limit).

időtállóságra minkét platform hoki, mert ivy bridge valószínűleg nem fog menni a mostani lapokban, amd-nél meg csak a bulldozer és a közvetlen utódja lesz AM3+-os, de én még mindig azt mondom, hogy nem éri meg játékra kifizetni az i5 (elég jelentős) felárát a phenom II-vel szemben. viszont az i3-mal szemben előnyben van a 955 (ahogy írtam) a fizikai 4 mag miatt.

2011. okt. 17. 23:40
 6/7 anonim ***** válasza:

A jó választás Intel Core i3 2100+HD6850 v GTX 460

[link]

[link]

2011. okt. 18. 01:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Most már inkább 4 magos procit érdemes venni. A jövőben inkább kihasználhatóbb lesz mint a 2 mag.

De a két lehetőség közül én az elsőt választanám egy jobb VGA-val.

2011. okt. 19. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!