Ha valakit kirúgnak a munkahelyéről ok nélkül, akkor fel is lehet jelenteni a munkáltatót, nem?
8 év nem sokat jelent, semmire nem nyújt védelmet.
Megismétlem, munkajogban jártas ügyvéd, esetleg a szakszervezet is tud nyújtani jogi támogatást.
Nem rólad van szó, ergo fogalmad sincs róla, hogy egyáltalán miért rúgták ki. Lehet, hogy van olyan dolog a háttérben, amit neked nem kötöttek az orrodra.
Lehet, hogy az utóbbi időben egyáltalán nem végezte megfelelően a munkáját, vagy csak leépítés volt, vagy az is lehet, hogy lopáson kapták, vagy mit tudom én.
Sok oka lehet és amiket felsoroltam, ezek mind jogos indokok egy kirúgáshoz, csak veled ezt a részét nem osztották meg.
Van rendes- és azonnali hatályú felmondás. Munkáltató mindkét esetben köteles indokolni a munkaviszony megszüntetését!
Ilyen, hogy "holnaptól nem kell bemenni" az utóbbi kategória, de akkor valami elég komoly oknak kell lennie. Máskülönben jár megnövelt végkielégítés és felmondási idő.
De, mint ahogy írták is, keressen fel egy munkajogi szakjogászt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!