Munkaszerződés nélkül fel lehet jelenteni a munkáltatót?
A strandon dolgoztam,júliusban jelentkeztem, hogy pénzt gyűjtsek a továbbtanulásra.
Napi 5ezerért lettem felvéve bejelentve 12 órában.
Tegnap felmondtam, mert embertelenül bántak velem, de ami igazán zavar, hogy a főnököm a fizetéskor azt mondta, hogy amiért nem dolgozok ott tovább, így csak napi 4500-at hajlandó felszámolni. Így 30 ezret levont a fizetésemből.
Munkaszerződésem nincs.
Mit lehet ilyenkor tenni? Még sosem fordult velem ilyen elő.
Munkaszerződés nélkül nem vállalunk el munkát. Pont.
Cseszheted.
"Napi 5ezerért lettem felvéve bejelentve 12 órában."
"Munkaszerződésem nincs."
Most akkor mi van? :D
Bejelentéshez dukál egy a munkáltató által lepecsételt, aláírt munkaszerződés is belépéskor!
Ezt úgy hívják hogy tanulópénz.Tanultál a hibádból, máskor legyél résen.
A bejelentett munak NEM azt jelenti ,hoy a fönök nemked ennyit ÌGÉR szóban, hanem hogy az APEH (vagy mi a mostani neve) felé hivatalosan bejelenti a fönök, hogy XY-t alkalmazza napi/heit/havi XXXX összegért, és ez után adózik ö is mint munkaadoó, meg te is, mint munkavállaló, ehhez természetesen a munkaszerzödést IS be kell nyújtani.
Mivel a kérdésed alapján nem kötöttetek szerzödsét, ezért (jogilag) semmi alapod sincs bármennyit is követelni, ha a fönök semmit sem fizetne, akkor sem tudnál semmit tenni.
Esetleg feljelentheted az APEH-nál (illetve az utódánál), de akkor téged is megbüntetnek, és a megkapott összeg után még adóznod is kell.
Értelmes ember NEM DOLGOZIK szerzödés NÈLKÜL, mert így járhat.
tovább kellett volna dolgoznod és bejelentést kellett volna tenni a nav-nál.akkor kijöttek volna és ellenőriznek,a pénzedet megkaptad volna ill utólag fizettek volna járulékokat utánad.ehelyett felmondtál és utólag vakaródzol.szerezz jó sok tanút akik igazolják hogy ott dolgoztál és tegyél bejelentést,kb
ennyit tudsz tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!