BKK büntetés utáni behajtás miatt beterhelték a bankszámlámat. Mit lehet tenni?
Ha nem zavar, hogy a szakemberek kinevetnek, akkor rajta.
Sőt, használd továbbra is a "főbérlő-albérlő" kifejezést a sima bérletre, és a "cserbenhagyásos" gázolást - ami már önmagában is nonszensz.
Nem használom a főbérlő-albérlő kifejezést, de ez nem változtatja meg azt a tényt, hogy kb mindenki azt használja, hiába nem helyes.
A "cserbenhagyásos gázolással" amúgy mi a gond?
Te amúgy a hacker -t hogy használod, ha esetleg használod? Mert azt cyberbűnözőkre szokás, holott nem azt jelenti. Egyszerűen nem lehet minden szakszót helyesen használni, ha nem vagy szakember. Mindenben viszont senki sem lehet hozzáértő.
Nem azt mondom, hogy jó, ha valaki hibásan használ dolgokat. Csak azt, hogy néha elkerülhetetlen.
A cserbenhagyásos gázolással az a gond, hogy ha már gázolás - azaz személyi sérülés, vagy akár csak "részvétel" volt, akkor azt nem cserbenhagyásnak hívják, hanem segítségnyújtás elmulasztásának, ami amúgy sokkal de sokkal szigorúbb.
Cserbenhagyás kizárólag akkor lehet, ha nincs sérült egyáltalán, hanem pl. lekarcoltad parkolásnál a melletted álló autó oldalát, vagy ilyesmi. Kevésbé súlyos, és csak akkor alkalmazható, ha súlyosabb bűncselekmény (pl. segítségnyújtás elmulasztása) nem valósult meg.
Ölni tudnék, mikor még a hivatalos cikkekben is rosszul írják.
A hackert azokra szoktam használni, akik annyira jól ismerik a számítógépeket, illetve egyéb technikai eszközöket, hogy azokkal szinte "csodákra" képesek. Például belépni tiltott rendszerekbe, de nem ezzel egyenlő. Saját, kreatív programokat írni, változtatni az elvileg "zárt, hozzáférhetetlen" rendszereken, átlátni és felülírni dolgokat... Magyarul jóval a felhasználói szint fölött.
Ha ez nem jó kifejezés rájuk, akkor mit jelent, és hogyan kell ezt hívni?
"Ölni tudnék, mikor még a hivatalos cikkekben is rosszul írják."
Alapszabály szerintem, hogy a saját szakmádban ne olvass a nagyközönség számára írt cikket. Vagy ha igen, akkor kávé helyett, ne utána :)
A hackert a cracker-rel szokták keverni, amit írsz meghatározásnak az szerintem is kb megfelelő.
A cserbenhagyásost köszi!
"Ha nem zavar, hogy a szakemberek kinevetnek, akkor rajta. "
Qrvára lesz*rom, mit gondolnak a szakemberek. Így mondják a bankban, a könyvelőnél, VAN ilyen szó. Így tanultam meg. Nem tudom, mit gondolsz, most leborulok sírva, vagy mi? :)
Vihar a biliben, édes öcsém.
A 37-es rosszul tanulta meg, ne legyen rá büszke.
A 36-osnak köszi, tudom, hogy biztosan van olyan kifejezés, amit meg én használok rosszul, pont azért, mert - sajnos és nagyon felelőtlenül!! - a mai újságírásban nagyon nem adnak a pontosságra és szakmai helyességre. Szerintem alap lenne, hogy olyan írjon cikket, aki konyít valamit az adott dologhoz.
Éppen ezért örülök, ha kijavítanak, ha rosszul mondok valamit, mert fejlődni szeretnék, nem pedig a butaságokat szajkózni. (Én azt gondoltam, hogy más is így van ezzel, de hát kiderült, hogy van aki teljesen jól elvan a féligazságokkal is...)
Szóval, 36-os, ha esetleg tudsz még olyan szakszót, amit általában rosszul szoktak használni, nyugodtan oszd meg velem, hátha én is hibáznék benne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!