Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » BKK büntetés utáni behajtás...

BKK büntetés utáni behajtás miatt beterhelték a bankszámlámat. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Néhány hete kaptam egy levelet egy ügyvédi irodától, hogy 78ezer forintot követelnek tőlem és ezt sürgősen fizessem be. Ez összesen kettő büntetés (az egyik kettő évvel ezelőtti volt már), a másik pedig májusban történt. Ehhez még hozzájött mindenféle horribilis ügyvédi, kezelési összeg. Az imént látom, hogy levonták a bankszámlámról az összeseget és így mínusz 78ezer forint van rajta. Én képtelen vagyok 23 évesen kifizetni ekkora összeget. MIt lehet tenni jogi úton???
2016. júl. 26. 10:11
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
A "mit lehet tenni" kérdésre reagálnék csak, mert ilyen egyszerű a dolog, minden más rizsa: kifizetni, legközelebb nem lógni.
2016. júl. 26. 14:52
 22/48 anonim ***** válasza:

#16-os, rákerestem, elolvastam a netes verziót. A lényeg viszont nem ezen van, hanem azon, amit a 77%-os válaszoló is leírt közben: mivel átvett mindent, ami jött neki, elismerte a tartozását, még egy egyéves sem járt volna le így, nemhogy ha valóban öt év.

Aki kidobja a szemétbe a felszólító levelet meg a behajtó értesítését, az így jár, és ezellen semmi teendő nincs.

2016. júl. 26. 15:04
 23/48 A kérdező kommentje:
És vajon részletfizetési lehetőséget lehet még kérni így, hogy már behajtásra került?
2016. júl. 26. 16:16
 24/48 anonim ***** válasza:
Ha mínuszba mentél (nem értem, ez hogyan lehetséges, ha nem hitelszámlád van...), akkor már a banknak tartozol, velük egyeztess.
2016. júl. 26. 16:19
 25/48 A kérdező kommentje:
Én sem tudom. Egy sima diákszámlám van.
2016. júl. 26. 16:38
 26/48 anonim ***** válasza:
Lehet, nem is ment mínuszba, csak rátették a beszedési megbízást, és erről értesítettek.
2016. júl. 26. 17:12
 27/48 anonim ***** válasza:
Mehet mínuszba a számla, ha inkasszálják. Én is jártam így, diákként meg később is. Nem tudom, miért.
2016. júl. 26. 20:07
 28/48 A kérdező kommentje:

Sajnos én így akkor a bankszámlámat nem is fogom tudni használni, mert egyből levonódva, ami érkezik rá vagy berakok rá pénzt. Máshol pedig nem tudok bankszámlát nyitni szerintem.

Remélem, hogy részletfizetést lehet kérni a tartozásra és akkor feloldják a tiltást is.

2016. júl. 27. 01:05
 29/48 anonim ***** válasza:

Az nem "inkasszálás" (kaszálni az árokparton kell), hanem "inkasszózás".

Ez esetben, Kérdező, viszont te már a banknak tartozol. Velük egyezkedj.

2016. júl. 27. 08:51
 30/48 anonim ***** válasza:
Az "inkasszálni" kifejezés teljesen legitim. Nézz utána. És nem, nem kaszálás, mert két sz-szel ejtendő.
2016. júl. 27. 09:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!