Ha már 8 éve van fenn klíma egy panelház külső homlokzatán leszedetheti azt egy új lakó ha zavarja? Vagy nem szólhat ha ennek tudatában mégis megvette a lakást?
Figyelt kérdés
2016. jún. 4. 18:25
1/7 anonim válasza:
Nem egészen értem, az ő lakásában van a klíma? Akkor miért ne szereltethetné le? Vagy más lakásában van? Akkor meg mi köze hozzá az új lakónak?
2/7 A kérdező kommentje:
Alattunk van egy új lakó, de klíma nekünk van felszerelve. Nem szólt még hogy problémája lenne, csak szeretném tudni a jogi hátterét. A kondenzvíz nem csöpög az ablakára, legfeljebb a kompresszor motor zúgása zavarhatja.
2016. jún. 4. 19:29
3/7 anonim válasza:
Ha nektek van felszerelve és hivatásos szerelők tették fel akkor nyilván az a ti részetekhez tartozik így az új lakónak semmi köze hozzá. A kondenzvízért szólhat meg a zúgásért, de jogilag nem max magatok közt hogy valami megoldást találjatok ki. A klímát úgy szabad felszerelni hogy mást ne zavarjon ha 8 éve jó volt most is jónak kell lennie a dolognak. Én is örököltem igaz társasházi lakást. Az ablakom mellett van a szomszéd klímája az ő részéhez tartozik, mert 2 éve szerelték fel, és jogilag megfelelő helyen van. Nálunk a gondnokkal kell beszélni ha valakinek valami terve van, ő az áldását adta rá, szerencsére ő odafigyel a dolgokra, és én véleményem is kikérték. Jogilag én nem szólhatok érte, magunk közt meg lett beszélve hogy mehet oda, annyira meg nem zúg hogy zavarjon.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igazság szerint a felszerelési papírok hiányától tartok mert 8 év alatt elkallódtak, bár annak idején a közös képviselő végigkérdezte a szomszédokat és utána áldását adta a klímára, de azóta már nem is ő a közös képviselő.
2016. jún. 4. 22:09
5/7 anonim válasza:
A panelház külseje közös tulajdon, így a többi lakó beleegyezése szükséges. Panelben éltem, szerettem volna klímát, de a kedves szomszédok nem írták alá a papírokat. A klímások mondták, hogy felszerelik, de legyek tudatában annak, hogy bármikor leszereltethetik, ha valakinek a házból ez nem tetszik.
6/7 A kérdező kommentje:
Igen, annak idején ez velem is így volt, hogy a többi lakó engedélye kellett hogy felszereltessem. Semmi gond nem volt, beleegyeztek. A kérdés az, hogy egy új szomszédnak joga van-e leszedetni a klímát ha az már 8 éve fenn van és eddig senkinek semmi gondja nem volt vele. Vagy törvényben létezik-e valamilyen elévülési idő ami után már a házhoz tartozik a klíma, tehát nem lehet belekötni hogy hangos, vagy elrondítja az épületet, stb?
2016. jún. 5. 15:09
7/7 anonim válasza:
Nem hinném, nálunk eleve meg se kérdeztek, mielőtt felrakta a szomszéd. K***va hangos, de legalább csak nyáron pár hétig megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!