Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy panelház tetején elhelyeze...

Egy panelház tetején elhelyezett magántulajdonra vonatkozik a lakásbiztosítás vagy sem?

Figyelt kérdés

Mert a biztosító arra hivatkozik, hogy a társasház közös biztosítása terjed ki rá, de a társasház biztosítója meg naná bizonygatja az ellenkezőjét, hogy az az én magántulajdonom (egy parabola antenna egyébként), és különben is a tető is 1/24 hányadban az én tulajdonom is, ezért a saját lakásbiztosításom vonatkozik arra.

Most akkor melyiknek van igaza?

(dolog elleni erőszakkal ellopták, kárt okoztak, rendőrségi feljelentés van róla)

2014. júl. 28. 09:31
 1/6 anonim ***** válasza:

A saját biztosításod vonatkozik rá.

De mi a gond? Teljesen mindegy neked, hogy melyik biztosításból lesz kifizetve, ha kifizetik.

Én volt, hogy leázásnál, amire fizetett volna a közös biztosítás, akkor is a sajátommal intéztem, mert az úgy egyszerűbb és gyorsabb volt.

2014. júl. 28. 10:34
 2/6 A kérdező kommentje:
hát na ez az! nekem ugyan semmi gondom nem lenne, ha a biztosító hajlandó lenne fizetni. csak éppen kb hetente más indokkal utasítja el a leveleimet, merthogy nem volt megfelelően lezárva, merthogy közös terület, merthogy blabla, egy sor baromság, lényeg h nem fizetnek. nos ennyi a bajom.
2014. júl. 28. 11:50
 3/6 anonim válasza:
El kell olvasni, melyik biztosítás mire terjed ki! Ha nincs a kizárások közt, akkor fizetniük kell! Finoman lehet fenyegetőzni felügyeleti szervhez való fordulással, az is segíteni szokott!
2014. júl. 29. 10:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, határozottan vonatkozik rá.

Arra hivatkoznak, hogy nem megfelelő a lépcsőházi ajtó zára, mert egy sima elzett (de biztonsági) zár, na meg ráadásul kaputelefonos bejutási lehetőség van. + a tetőkijáró is le volt zárva, ezt felfeszítették, de szerintük ez sem elegendő, mert ez csak egy lakattal volt lezárva, és pedig itt is állítólag biztonségi zárnak kellett volna lennie.

Hát ezek a problémák ...

2014. júl. 30. 06:28
 5/6 anonim válasza:
Tehát bementek 3 zárt ajtón és ez nem volt elég biztonság?! Nem tudom mit mondjak, nincs ötletem.
2014. aug. 1. 10:48
 6/6 A kérdező kommentje:
hát ez az. most akkor ide már minden apró jogérvényesítéshez ügyvéd kell, csak hogy ne csesszék át az embert úton-útfélen. undorító na ....
2014. aug. 2. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!