Mindegyik biztosító ennyire horror? Mit lehet tenni jogilag?
Vázolom az esetet, de úgy érdekelne valami jogi megoldás, hogy ne nekem kerüljön még 2 millába az ügyvéd a pereskedés miatt :( Van ötletetek?
1, egyik eset:
egy lakásbiztosítás, itt egy szép nagy vízkár, megállapítva a kb 600 ezres kár, na és erre fizettek 15000,- Ft-ot (!!! nem elírás!!!), aztán felháborodásomra még fizettek 22 ezret!. Perstze ezek után se nyugodtam, de egyszerűen nem érdekli őket, kijelentik, hogy forduljak akkor bírósághoz nyugodtan.
de értitek az izgalmas ellentétet? elismerik a 600 ezres kárt, és erre kiszámolnak valami okos képlettel 37 ezres kártérítést. hát mi ez? (kb 1 éve húzódik a cirkusz, és mindig valami blabla szöveggel elutasítják a panaszt, feltéve ha egyáltalán reagálnak rá)
2, másik eset:
casco terhére egy baleset, nem sorolom részletesen, de 100 ezres önrész van, és már szakszervizzel felmérettem a helyreállítási munkák költségét, aki kb 400 ezerre becsülte a kárt, na ehhez képest most kaptam meg a biztosító "kalkulációját", hogy az ő számításaik szerint kerek 10 ezer Ft-ot (ez se elírás!!!) utalnak ki, és írjam alá a nyilatkozatot, hogy nincs semmiféle további követelésem feléjük.
Hát mi ez? Normálisak? Milyen 10 ezer? Amikor a motorháztető-cserétől kezdve a lökhárítócseréig van itt minden + fényezések, és akkor mi ez a kalkuláció?
Más is így jár a biztosítókkal vagy csak az enyém ennyire pofátlan?
És persze tök nyugodtan elvannak, mert tudják, hogy egy mezei ügyfél nehezen fog perre menni, hiszen az újabb költség lenne, és így megtehetik, hogy palira vesznek, aztán ennyi, részükről ügy lezárva. Csak tudnám, hogy akkor pl erre a kocsira 6 éven át miért fizettem a nem kevés cascot, ha most egyszer történik valami, akkor meg ilyen szinten mocskok? mire fel és mit képzelnek ezek?
3,
A PSZÁF mennyire a felettes szervük a gyakorlatban? Tudom, elméletben igen, de valakinek vannak gyakorlati tapasztalatai? Egyrészt mennyire vannak összefonódva, másrészt mennyire kötelező az ő döntésük a biztosítóra nézve? Érdemes hozzájuk fordulni vagy az se fogja érdekelni a biztosítót, és mindenképp perre kell menni?
Minden tapasztalatot megköszönök!
Ez így megy, nem akarok sztorizni, de elég pofátlanok.
Legközelebb valami nagyon jó barátot vagy olyat keress meg akit ajánlanak, mert akkor majd ő köt neked olyat, ami jó
1. Az életünk során minden dolgot biztosítunk...
2. Semmit nem biztosítunk, de a fizetendő díjat észben tartjuk, és kár esetén a gondolatban levő pénzhez nyúlunk minden vita nélkül.
A 2. eset össznépi szinten kevesebb erőforrást igényel.
na jójó, de hát ez mégis abszurd ...
amúgy ismerős kötötte, szerinte persze nagyon jó, de hát ő is azt mondja, hogy ma már ez nem úgy megy, hogy ők helyileg felmérik és döntenek, hanem összevontak mindent központilag, és ők helyben max csak felveszik a kárt, de semmiféle beleszólásuk nincs az egészbe. pontosabban, aki kötötte, az még fel se veheti a kárt, erre külön kárszakértő van, aki meg az után kapja a %-ot, hogy minél többet takarítson meg a biztosítónak. szóval téboly, de van egy tippem, hogy ez is csak ebben az országban tud így működni, és normális helyen tisztességtelen kereskedelmni/szolgáltatási eljárás miatt már rég felfüggesztették volna a biztosítót.
de most érdemes ezzel perre menni? vagy ebben az országban az is úgy megy, hogy az adott bírónak meg van az X tarifája, aztán a biztosító majd lerendezi?
Ha a fáraónak is lett volna biztosítása, akkor a zsidók még mindig rabszolgák lennének Egyiptomban.
Az Úr nem tudta volna semmire kényszeríteni a 10 csapással.
azaz!
az Allianz ilyen mocsok ...
Szia! Én biztosításokkal foglalkozom, és az amit leírtál, nem túl sok. Tudni kellene mi volt az a kár, mi károsodott, és mi volt felvéve a biztosításban. Én 14 éve dolgozom, és elmondhatom hogy ilyen mérvű kár ki-nem fizetést még soha nem tapasztaltam.Ha az udvaron volt csőtörés, fizetik a cső cserét, és a helyreállítást. Ha a lakásban, akkor a kibontott falat, csempét, csövet, az eredeti kinézethez képest a helyreállítást. Fontos hogy az újraépítési m2 ár a megfelelő legyen, tehát ne legyen alulbiztosított, mert ez is sokat számít.Nem tudom mi lehet 600 ezer forintos kár? Mielőtt tanácsot kérsz vagy vádaskodsz szerintem ezekkel érdemes tisztába lenni! Én nem ismerem az Allianz kártérítési szokásait, de ha nyilvánosan és megfelelő információ nélkül rontod a hitelüket,abból baj lehet!Ha viszont igazad van, akkor lehet kérni felülvizsgáló szakértőt egy fellebbezésben. Üdv Éva
fellebbeztem én már éppen eleget, lassan leszáradnak az ujjaim a sok levélírástól, de úgy képzeld el, hogy még azt is letagadják, amit személyesen vetetek át velük, pont a bizonyíthatóság érdekében! ilyen bandát Te még nem láttál ... egyébként azóta kérdeztem ismerőst, aki anno kötötte a biztosítást, és úgy bizalmasan azt mondta, hogy persze, hát egyrészt eléggé..arban van az Allianz pénzügyileg + kapott valami horribilis összegű büntetést is a PSZÁF-től, aztán most próbálnak elzárkózni mindenféle kifizetés elöl. röviden erről szól a történet, és ehhez minden szemét eszközt bevetnek (egészen odáig, hogy pl a kárszakértő a lakásomban pofátlan módon tök mást ír le, mint ami a valóság, aztán röhögve közli, hogy őt nem érdekli ha nem írom alá, akkor is ez lesz a végleges jegyzőkönyv, szóval hidd csak el nekem, valami agyrém, amit művelnek). Tehát a lakással kapcsolatban ott állunk, hogy még csak normális kárfelvételi jegyzőkönyv sincs, mert amit a kedves kárszakértő úr összehamisított magának, azt én nem voltam hajlandó aláírni, másik kárszakértőt pedig ők nem hajlandók küldeni (pedig kérem ám egyfolytában!) Ilyennel már találkoztál a sok éved alatt?
Egyébként minden rendben a biztosításommal, az ingatlan 7,6 millióra, az ingóság pedig 4-re van bebiztosítva, és ahogy írtad, volt itt falbontás, újracsempézés, csőcsere, de talán ennél is nagyobb kár, hogy a nappalit elárasztotta a szennyvíz (na azért ugye mégse olyan furcsa az az 500 ezer így már ...).
A CASCO esetében pedig sztem szintén nincs sok gondolkodni való, hiszen elég egyértelmű. Én bebiztosítottam az autót 100 ezres önrésszel, és most részletezhetnék minden repedést és fényezést, de szakszerviz minimálisan 400 ezres ajánlatot adott (ez csak nőni tud mert van amit pótszemlézni kell még pluszba, de ez csak így hirtelen, első ránézésre).
Na most vagy nem tudnak számolni, vagy ebben az ügyben is csak a pénzmegtakarítás van egyetlen célként szemük előtt, ugyanis nem tudom, hogy lett ebből (még az önrész levonásával is) 10 ezer Ft.
Te esetleg tudod, ha régóta számolgatsz ilyet?
Ezek után miért is nem vádaskodhatok? Miben nincs igazam?
Egyébként meg semmi gond, mert nagyjából elfogyott a türelmem ezzel a fogyatékos bandával veszekedni, és sztem igen csak nekem van igazam, úgyhogy ebből PSZÁF aztán meg per lesz.
Miért baj, hogy leírtam? Mindent dokumentumokkal alá tudok támasztani! Hát lássák csak az ügyfelek, mire számíthatnak, ha itt kötnek biztosítást! Sztem ez igen fontos!
Csupa valós tényt állítok, nem pedig üresben vagdalkozok, tehát hol is a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!