Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mindegyik biztosító ennyire...

Mindegyik biztosító ennyire horror? Mit lehet tenni jogilag?

Figyelt kérdés

Vázolom az esetet, de úgy érdekelne valami jogi megoldás, hogy ne nekem kerüljön még 2 millába az ügyvéd a pereskedés miatt :( Van ötletetek?

1, egyik eset:

egy lakásbiztosítás, itt egy szép nagy vízkár, megállapítva a kb 600 ezres kár, na és erre fizettek 15000,- Ft-ot (!!! nem elírás!!!), aztán felháborodásomra még fizettek 22 ezret!. Perstze ezek után se nyugodtam, de egyszerűen nem érdekli őket, kijelentik, hogy forduljak akkor bírósághoz nyugodtan.

de értitek az izgalmas ellentétet? elismerik a 600 ezres kárt, és erre kiszámolnak valami okos képlettel 37 ezres kártérítést. hát mi ez? (kb 1 éve húzódik a cirkusz, és mindig valami blabla szöveggel elutasítják a panaszt, feltéve ha egyáltalán reagálnak rá)

2, másik eset:

casco terhére egy baleset, nem sorolom részletesen, de 100 ezres önrész van, és már szakszervizzel felmérettem a helyreállítási munkák költségét, aki kb 400 ezerre becsülte a kárt, na ehhez képest most kaptam meg a biztosító "kalkulációját", hogy az ő számításaik szerint kerek 10 ezer Ft-ot (ez se elírás!!!) utalnak ki, és írjam alá a nyilatkozatot, hogy nincs semmiféle további követelésem feléjük.

Hát mi ez? Normálisak? Milyen 10 ezer? Amikor a motorháztető-cserétől kezdve a lökhárítócseréig van itt minden + fényezések, és akkor mi ez a kalkuláció?

Más is így jár a biztosítókkal vagy csak az enyém ennyire pofátlan?

És persze tök nyugodtan elvannak, mert tudják, hogy egy mezei ügyfél nehezen fog perre menni, hiszen az újabb költség lenne, és így megtehetik, hogy palira vesznek, aztán ennyi, részükről ügy lezárva. Csak tudnám, hogy akkor pl erre a kocsira 6 éven át miért fizettem a nem kevés cascot, ha most egyszer történik valami, akkor meg ilyen szinten mocskok? mire fel és mit képzelnek ezek?

3,

A PSZÁF mennyire a felettes szervük a gyakorlatban? Tudom, elméletben igen, de valakinek vannak gyakorlati tapasztalatai? Egyrészt mennyire vannak összefonódva, másrészt mennyire kötelező az ő döntésük a biztosítóra nézve? Érdemes hozzájuk fordulni vagy az se fogja érdekelni a biztosítót, és mindenképp perre kell menni?

Minden tapasztalatot megköszönök!

2013. febr. 7. 09:50
1 2
 11/16 szántóvető ***** válasza:
kérdező bocs h közbe vau-vau-de ha már helyreállítottad és nincs normális kárfelvétel akkor nagy gondban vagy.Rendőrt kellett volna hívni és videofelvételt készíteni a lakásban keletkezett kárról,aztán pluszban perelni a biztosítót a nem megfelelő kárfelvételért.
2013. febr. 9. 09:20
 12/16 A kérdező kommentje:

na de rendőrt miért hívtam volna? hát azok ilyenkor szeretnek amúgy is kibújni minden alól, hogy bocs, ez polgári peres ügy, nem pedig rendőrségi. nem?

na persze kivéve, ha az a kedves ürge oda hamisította esetleg az aláírásomat a kárfelvételi jegyzőkönyvre, de ezt én nem tudhatom, mert nem láttam, elvitte magával (nem adott másolatot se, semmit).

egyébként ó ne aggódj, ismerem én ezeket, és pont ezért az összes lépést le is videóztam + kb 500 fényképfelvételét is készítettem mind a kárról mind a helyreállítási munkálatokról, azaz ha ezzel bíróságra megyek, azért van bizonyíték a kezemben bőven.

Na most az a bizonyos aláírás nélküli kárfelvételi jegyzőkönyvnek csúfolt firkálmány pedig nem hiszem, hogy egy cseppet is hitelesnek tekinthető, de a sokszori kérésemre se küldtek új szakértőt, a kárt viszont sztem teljesen logikus és minden bíró számára ésszerű, hogy helyreállítottam, hiszen volt ott kivert faltól kezdve sok minden, használhatatlan fürdőszoba stb. ha hagyom úgy, akkor még az alattam levők is eláznak, na meg hónapok óta folyamatosan kivinne a huzat a lakásból úgy fal nélkül ...

De mint említettem, baromi részletesen levideoztam mindent, a legutolsó részlet is rekonstruálható, szóval akkor ezek alapján lesznek szívesek készíteni egy normális kárfelvételi jegyzőkönyvet ... most nem? mi más alapján? de persze be lehet idéztetni a munkásokat is, szomszédokat is, akik majd mind tanúsítják az én verziómat.

2013. febr. 9. 09:59
 13/16 szántóvető ***** válasza:

Akkor jó.amit a "kárszakértő" készített jelentést az kb. annyit ér mint egy darab használt WC.papír.

Egyszer fordultam a PSZAF-hez auzóbiztosítással kapcsolatban,úgy elhajtottak mint a magzatvizet..sztem felesleges mert időhúzás,menjél ügyvédhez.Remélem minden lavításról van számlád.

2013. febr. 9. 10:07
 14/16 A kérdező kommentje:

PSZÁF tényleg ennyire showműsor csak? :(

pedig bíztam bennük, de hát persze gondolhattam volna ... ez itt magyarország ugye.

2013. febr. 9. 19:33
 15/16 szántóvető ***** válasza:
multit védik.De nem akarlak lebeszélni,talán neked szerencséd lesz velük.
2013. febr. 9. 19:37
 16/16 A kérdező kommentje:

oké persze, köszi

és a bíróság is vajon simán a kezükben van? nem lepődnék annyira meg, csak jobb lenne biztosra tudni.

2013. febr. 10. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!