Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Klíma felszerelésénél ilyen...

Klíma felszerelésénél ilyen esetben a szomszédnak joga van megtiltani a következőt?

Figyelt kérdés

A szobámba szeretnénk egy csendes klimát felszerelni maximális teljesítménynél 55dB hangos a kültéri, de azon nem menne mivel 3,6x4,2 x 2,6m a szobám mérete és egy 3,5 kW klímát rendeltem. FÜtés miatt rendeltem nagyobb teljesítményüt.

Azonban a kültérit olyan 4m magasan a ház falára szerelnénk fel a szomszéd felől. Sajnos elég nehéz eset, és lehet hogy hevesen meg fogja tiltani hogy feltegyük mivel "az az ő légtere". Van ilyen szerintetek, vagy feltehetem engedélye nélkül is? sajna máshova nem tudom felszerelni, vagyis tudnám de akkor 6m + csövezés kéne ami nagyon megdobná a szerelési költséget :(

2015. dec. 24. 23:01
 1/4 A kérdező kommentje:
Egyébként olyan 4m magasan lenne a falon. Nem hiszem hogy behallatszana a házukba....sőt még az udvaron sem lenne zavaró. Mit gondoltok?
2015. dec. 24. 23:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Kerítésen a ti vagy az ő oldala felől? Ha az ő telke akkor van beleszólása, ha nem, akkor nincs.

Ha a ház mellett nincs kerítés, és úgy jön egyből az ő telke, akkor kell a beleegyezése.

2015. dec. 24. 23:45
 3/4 TR75 ***** válasza:

Megakadályozhatja, mivel hozzá lóg át (pláne, ha a kondenzvíz is hozzá folyik). Kell az engedélye.

Ha meg nehéz eset... Pláne. Elmegy az önkormányzathoz, azok pedig kérnek majd terveket és műszaki leírást és miegyebet, megbüntetnek, és még le is szereltetik.

Szóval előbb a szomszédot meg kell kérdezni. Ha beleegyezik, ezt írásban kell tőle kérni, aztán lehet beszerelni.

2015. dec. 24. 23:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Természetesen joga van megtiltani, hogy bármit átlógass a portájára.
2015. dec. 25. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!