A szomszédnak joga van lekapcsolni a mi villanyóránkat?
A szomszéd szó nélkül lekapcsolta a mi villanyóránkat, mert szerinte hangosan szólt a zene.
A villanyóra a lépcsőházban van, ezért tudta lekapcsolni.
Joga van a szomszédnak önkényesen lekapcsolni a villanyóránkat? Joga van egyáltalán hozzá nyúlnia?
Ha lehet, most attól vonatkoztassunk el, hogy a zene tényleg hangos volt-e, vagy nem, az máshová tartozik, és semmi köze a villanyórához. Itt a hangsúly azon van, hogy lekapcsolhatja-e egy szomszéd a mi villanyóránkat a tudtunk és beleegyezésünk nélkül?
"A szomszédnak joga van lekapcsolni a mi villanyóránkat?" - Nem, nincs joga.
"A szomszéd szó nélkül lekapcsolta a mi villanyóránkat, mert szerinte hangosan szólt a zene." - oximoron - szólt, csak nem vettétek figyelembe.
"A villanyóra a lépcsőházban van, ezért tudta lekapcsolni." - van ez így.
"Joga van a szomszédnak önkényesen lekapcsolni a villanyóránkat? Joga van egyáltalán hozzá nyúlnia?" - nem, nem, de láttátok, mert mégis, megtette....
"Ha lehet, most attól vonatkoztassunk el, hogy a zene tényleg hangos volt-e, vagy nem, az máshová tartozik, és semmi köze a villanyórához." Jogos, de ezért, ő is feljelenthet titeket.
"Itt a hangsúly azon van, hogy lekapcsolhatja-e egy szomszéd a mi villanyóránkat a tudtunk és beleegyezésünk nélkül?" Mert ti, megkérdeztétek tőle, hogy nem okoz-e gondot, hogy hangoskodtok? Nem csak ti léteztek a világon, más is akar élni....
Bosszúból szólt nálunk a zene, mert egy másik szomszédunk rendszeresen hangoskodik, és nem tudunk tőle aludni!
Ráadásul nem pihenőidőben csináltuk! Azért szólt a zene, hogy vegye észre magát a szomszédunk!
Tehát egyik szomszéd hangos volt, bosszúból feltekertétek a zenét, és nálatok vágta le a villanyórát a harmaddik szomszéd. :)
Akkor talán együtt érzel vele, és egyszer elnézed.
Úgy sejtem, hogy nem volt joga, de hogy pontosan milyen paragrafusba ütközik nem tudom.
Ha kárt okoz ezzel, akkor joggal várod a megtérítését. Ezen kívül nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!