Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Váláskor a ház ilyen esetben...

Váláskor a ház ilyen esetben már közös vagyonnak számít?

Figyelt kérdés

Külföldi munkával + apám legénylakásának eladásával összekerestem a pénzt egy családi házzal. Ez 2,5 évvel a házasságom előtt volt. Tehát elvileg nem közös vagyon.

DE!

Mivel nem vagyunk valófélben, ezért szeretnénk felújításokat végezni: új kerítés, lefesteni a házat. Ilyenkor ha utólag elválnánk akkor a ház más közös vagyonnak minősül?

Férfi vagyok, és ugye köztudomású, hogy nekünk nincsenek jogaink. Ez a baj.

2016. máj. 15. 11:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Biztos nem, max az értek emelő módosítás költségeinek a felének visszatérítést en egyeztek meg, de ha a tulajdoni lapon a te neved van, egy csempe csere ezen nem változtat.
2016. máj. 15. 11:35
 2/15 anonim ***** válasza:
77%

"Férfi vagyok, és ugye köztudomású, hogy nekünk nincsenek jogaink. Ez a baj."

Az a baj hogy nulla agyad van, de legalább az ökör sablonokat jól betanultad.

Ha volt egy házad házasság előtt, az nem házasság alatt megszerzett vagyon, de az értéknövekedése már az. A felújítás alatti értéktöbblet már közös. Majd az ügyvédek, meg értékbecslők megmondják ez kb mennyi, mr jognélküliférfi.

2016. máj. 15. 11:43
 3/15 anonim ***** válasza:

# 2:

"A felújítás alatti értéktöbblet már közös. Majd az ügyvédek, meg értékbecslők megmondják ez kb mennyi, mr jognélküliférfi."

Azért abban ne legyünk olyan biztosak, hogy az az értékbecslés objektív lesz. 2004-ben, amikor édesapám meghalt, az akkor 40 éves soha fel nem újított Budapest külvárosában lévő, elektromos fűtéssel rendelkező, részközműves 100 m2-es Kádár-kockáját felértékelték 23 millió forintra, amire akkor igen tekintélyes örökösödési illetékes kellett fizetnem. Ha az inflációt nézem, a ház már ~35 millió forintot ér. A környéken jobb állapotban lévő házakat 15-20 millióért lehet vásárolni.

Kb. ennyire lehet bízni az értékbecslésben.

2016. máj. 15. 11:50
 4/15 anonim ***** válasza:
Az a világ már elmúlt hogy válás esetén ha van gyerek akkor az asszony mindent visz. A férfi meg mehet az utcára.
2016. máj. 15. 11:58
 5/15 A kérdező kommentje:

1-es: Köszönöm. Meg akartam kérdezni, hogy a mi világban ez mennyire korrekt, de már megkaptam a választ. :)

2-es: Az a baj, hogy egy tahó femináci vagy, aki szándékosan kötekedik, mert fél az Okos Férfiaktól.

3-as: Köszi a választ.

4-es: Nagyon is eleven. Még a mai napig is tart. Ez a baj. A közös ház MINDIG a nőé, csak szülnie kell. Kivételt képez, ha az apának adja a gyereket, mert akkor ugye egyértelmű.

2016. máj. 15. 12:09
 6/15 anonim ***** válasza:
apának adja a gyereket ? Jó vicc sok esetben vinni se akarja az anya a gyereket manapság.
2016. máj. 15. 12:30
 7/15 A kérdező kommentje:

Ezért írtam, hogy "talán".

A gyereket a nők pénzforrásnak tekintik, amivel az apát lehet fizetésre kötelezni. Gyerektartás + egyéb kiadások, amiket a gyerektartásból "kéne" ugye fizetni. :)

2016. máj. 15. 12:36
 8/15 kovpet ***** válasza:

Kérdező, a jogszabályok nem tesznek különbséget férfi és nő között. A közös ház sosem lesz a nőé. Persze olyat lehet, hogy megegyeznek, hogy a tartásdíj helyett a nő kapja a házat, de ez megegyezés kérdése. Olyan nincs, hogy elvész a vagyonod más hasznára.

Az értékbecslés meg támadható. Ha nem ér annyit, amennyire felbecsülik, akkor fellebbezni kell vagy perelni.

2016. máj. 15. 13:09
 9/15 A kérdező kommentje:

8: Nézze hölgyem, nekem nem kell a rizsa. Amit ír, az csak az elméleti jog. Én most a "joggyakorlatról" beszélek.

Ez volt az oka, hogy eleve nem köteleződtem el, amíg nem volt saját házam. Csak hát ugye ezesetben a bírónői szeszéllyel van gond. Nem tudni előre, hogy mennyit kell majd utólag fizetni.

2016. máj. 15. 13:13
 10/15 kovpet ***** válasza:
Hölgyem? LOL :)
2016. máj. 15. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!