Magyarországon ez számít váláskor?
Figyelt kérdés
Nem vagyok sem válófélben, és nem is tervezem, mert nem vagyok házas.
Csupán csak érdekel.
Ha van egy házasság, és az egyik fél félre lép, és ugye bíróság meg minden, akkor számít az, hogy ki lépett félre vagy csak a baba van mindenek előtt? (legyen az 2 hetes vagy 15 éves)
2016. máj. 14. 20:19
1/6 anonim válasza:
A bíróságot nem érdekli senkinek a félrelépése.
2/6 A kérdező kommentje:
És itt van olyan, hogy "feleségtartás"?
Ezt egy rajzfilmben láttam, tehát nem tudom, hogy ennek van-e valós alapja akár itt akár a nyugaton jóval arrébb.
2016. máj. 14. 20:29
3/6 anonim válasza:
Van. Rokontartas a neve és különleges helyzetekben ítélik meg, az átlag valasnal fel se merül
4/6 anonim válasza:
Azért az durva ha a megcsalás tényleg nem számít. Tegyük fel, ha az asszony rendszeresen félrelép, akár több partnere is van, akkor is megilletik ugyanazon jogok váláskor, mintha nem is tett volna semmit? Régen volt olyan fogalom, hogy "házasságtörés". Ma már ilyet tényleg nem is vesznek figyelembe?
5/6 anonim válasza:
Na még szerencse, hogy a félrelépés nem büntető jogi kategória. Itt pár nő még a BTk-ba is berakná. :) Meg ha házasság sem börtön, hogy életfogytig tart ha jó ha nem. Nem nem számít, USA néhány államába számít. Asszonytartás sincs itt olyanformában mint külföldi filmeken látod,meg ott sem csak úgy adják. Régen Németországban is volt, most nem tudom.
6/6 anonim válasza:
Ja az asszony félre lépeget és fizessen. Vicces bizonyítási eljárások lennének, és hosszadalmasak. Azt , hogyan lehet büntetni,hogy ki kinek adja oda a testét? Az mindenkinek saját joga, ha házas- ha nem házas. A házasság amelyikben szerető van, az meg már a jéghegy csúcsa, ott már rég elromlott valami. Na ha azt bevezetnék, hogy büntetnék törvényileg a házasságban félre lépőt nagyon sok esetben visszafelé sülne el. Majd a pszichológiai vizsgálatokon egy pernél meg kiderülne, hogy azért lép félre, mert otthon lelkileg, testileg ezt-azt nem kap meg, az meg nyilván nem egészséges sem testileg, sem lelkileg. Aztán még majd az fizet, akit megcsaltak. Így sem házasodnak, na akkor meg végkép nem lenne házasság. Azt kell megérteni, a házasság vagyonközösségre lépés, annak minden jogi vonzatával. A tanúk sem azért kellenek, mert úgy illik, hanem mert szerződés. Nem rózsaszín leányálom, hogy most happy lesz az élet, mert volt nagy buli (lagzi) meg kimondtuk holtodiglant. Úgy állnak neki sokan, majd mi megmutatjuk, hogy van tökéletes párkapcsolat, házasság. Nem, nincs. Aztán sír-rí, hogy félre léptek mellőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!