Munkaviszony megszűnése után mennyi jogilag a kifizetési határidő?
Közös megegyezés alapján történt a felmondás február 29-én, azaz március elsejével már nem voltam ott.
Ugyebár akkor pont munkanap volt szombaton (Márc. 5.) és jogilag addig a napig kellett volna mindennel elszámolniuk, tudtommal, ez a mai napig részlegesen történt meg.
Azaz megkaptam a munkabéremet 4-én hiányosan (táppénzt nem fizették ki ami 3 nap) és még múlthét végén megkaptam a decemberi utazásit.
Januárit még nem kaptam meg illetve azt a táppénzt sem, már 2 hét csúszásban vannak tudtommal jogilag. Többször rájuk szóltam, hogy ez így ütközik a Mt. -vel , de süket fülekre talált.
Érdemes a munkaügyi bírósággal fenyegetőzni ha pl a mai nap nem kapom meg az egész járandóságomat?
Válaszokat előre is köszönöm.
Közös megegyezéses felmondás?!?!?
Vagy felmondás, vagy közös megegyezés... :)
No mindegy is a kérdés szempontjából már.
Utolsó munkában töltött nap, de legkésőbb az azt követő 5. munkanapig!
Ha a táppénzt nem a cég fizeti, akkor ott reklamációnak helye nincs. Minden egyéb más esetén igen.
Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen tehetsz panaszt, ők az illetékes szervek a munkaügyi bíróság előtt (Kormányhivatalokban találod őket).
Hát azóta nem kaptam még meg, pedig már 23-a van és mindenki másra mutogat (KLIK, MÁK stb.), a cég fizeti a táppénzt.
Szóval holnap ha felhívom őket már kérhetem kamatosan is a késlekedést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!