Az előleg kifizetése után meddig lehet a terméket leszállítani a megbeszélt határidő letelte után? (készpénzes számla van róla)
A gyáli piaccal szemben van egy bútorkészítő, Erdei Lajos, akinél rendeltünk egy kanapét még december elején. Előleget is kért, 70 ezer forintot. December 23-ára beszéltük meg a szállítást, de egész decemberben nem jelentkezett. Januárban felhívtam, arra hivatkozott, hogy nem volt jó egy gép, majd egy hét múlva lesz meg a bútor, fog jelentkezni.
Ekkor sem telefonált, én kerestem, azt mondta, még egy hetet kell várni. Ezután még több időpontot mondott, egyszer arra hivatkozott, hogy nem volt áram a műhelyben, aztán nem rendeltek elég kárpitot, aztán, hogy eltört az autó tengelye, amivel szállítottak volna. Ezalatt persze újabb hetek teltek el. Elmentünk a gyáli ipartestülethez, azt mondták, nem tagja a testületnek, ismerik, de nem tehetnek semmit. Kimentünk vasárnap a piacra, azt mondta, ma személyesen hozza ki a bútort. Persze ma sincs bútor, nem veszi fel a telefont, nem válaszol az sms-re. Kértük többször, adja vissza az előleget, ha nem tudja elkészíteni a bútort, de arra sem reagált.
Mit lehet tenni ilyen esetben, és meddig lehet ezt játszani? Valaki került már ilyen helyzetbe, esetleg ezzel a bútorosssal?
El lehet állni a szerződéstől és az előleg visszakövetelhető.
Ha nekem kellene elintézni, először is felszólítanám tértivevényes levélben, hogy szállítson mondjuk 5 napon belül, különben jogi útra terelem a dolgot. Ha ez nem hat, elmennék ügyvédhez és beadatnék egy fizetési meghagyást ellene. Aztán vagy fizet vagy bíróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!