Meddig érvényes egy készpénzes számla, ha előleget fizettünk rá? Meddig lehet a teljesítést végrehajtani?
A gyáli piaccal szemben van egy bútorkészítő. December elején megrendeltünk egy kanapét, kifizettünk 70 e. forint előleget, számlát is kaptunk róla, de azóta sem készült el a kanapé.
Több telefonváltás volt, mindíg én hívtam, néha felvette, és mindíg valami problémát említett. Egyszer azt mondta, hogy nem volt jó egy gép, aztán hogy kevés anyagot rendeltek a kárpitozáshoz.
Meddig lehet ezt játszani? Meddig teljesítheti a vállalást? Köteles vagyok -e több hónap várakozás után a teljes vátelárat kifizetni? A teljes ár 125 e ft.
Hol lehet feljelentést tenni? Rendőrség mit tud csinálni?
Vissza kérhetem -e az előleget?
Előzetesen szoktak megegyezni a teljesítés dátumáról, de mint írta ezt halasztatják. Ebben az esetben - szerintem - késedelmes teljesítés miatt igen, kérhet árengedményt; feljelentést meg a fogyasztó védelemnél tehet - és ennek fenyegetésére minden bizonnyal meg is kapja a kívánt kedvezményt.
Mellette szerintem a vállalkozói Kamarát is be lehet vetni. Akár be is jöhet :)
Legyen szerencséje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!