Ha én egy Uniós országban házasságot kötök, az ugyanúgy érvényes lesz nálunk is? És be kell azt jelenteni valahova vagy a kintiek ezt hivatalból megteszik?
na oké, csak akkor itt valami nagyon nem világos. ha egyszer nem egyformák a feltételek, mondok egy példát: kimegyek Spanyolországba és melegházasságot kötök, ami náluk ugye teljesen azonos jogúként elismert házasság, akkor azt Magyarországon is 100% tudom érvényesíteni?
Vagy ez csak azon múlik éppen, hogy az illető magyar ügyintézőnek feltűnik-e vajon, hogy az Antonio esetleg fiúnév, és itt valami nem stimmel, vagy netán Antonia lenne az igazából?
1-es vagyok. Nem vagyok meleg, csak normál házasságban van tapasztalatom.
De ami a kérdésedre beugrott, hogy a névvéltoztatás szabályait leellenörizték, hogy magyaroknál is elfogadott-e. Ha nem, akkor nem hagyták volna jóvá. Gondolom megvan a kiskönyvük, és ellenörzik hogy magyaroknál van-e melegházasság, és ha nincs, akkor ott Sem fogják jóváhagyni. Azért egy ilyen házasság elökészítése legalább 4-6 hónap.
Amíg nem tudod hogy egy házasság lebonyolítása hogy megy, nem is fogod érteni. Magyarországon tudod hogy megy? Milyen papírok kellenek hozzá? Na ezek kellenek külföldön is. Ott is megvizsgálják hogy jogilag lehetséges-e. Megnézik milyen állampolgár vagy. Magyar. Megnézik magyarorszgáon van melegházasság? Nincs. Elküldenek és talán az adatokat sem veszik fel.
Ha lehetséges, bekérik a papírokat, hogy nem vagy házas, elváltál-e stb. Le kell fortdíttatni. Ha elváltál, akkor még kell arról is 2-3 dokumentum, az egyik EU-szabvány. Így már érthetőbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!