Ha én egy Uniós országban házasságot kötök, az ugyanúgy érvényes lesz nálunk is? És be kell azt jelenteni valahova vagy a kintiek ezt hivatalból megteszik?
de itt nagy félreértések vannak.
tehát: a házasságkötés már megvolt, és valóban kérték a most már szerencsére 3 nyelven kiállított EU-konform anyakönyvi kivonatot és a hitelesített és lefordított igazolást a KEKKH-től, hogy nem vagyok házas.
ezen kívül semmi más nem kellett. a házasság tehát megvan. na most akkor tehát kell-e még egyszer Maon is vagy ez így rendben és Maon is házasnak számítok?
Most egy nem világos. Meleg, vagy klaaszikus?
Én úgy emlékszem, lejelentettük a konzulátuson, mert nem akartunk hazautazni. De a konzulátusra az új okmányok miatt is mentünk, így nem tudom hogy szükséges volt-e, vagy automatikusan lejelentik.
Meg ami még tapasztalat, hogy magyarországon a bürokrácia nem működik teljesen normálisan: a válásomtól a 2. házasságig eltelt 5 év, és amikor leellenőrizték, mondják hogy de hát házas vagyok a rendszerben. El kellett menni az anyakönyvvezetőhöz töröltetni, mert elfelejtette törölni.:S
jó hát a magyar bürokrácia kaotikussága teljes agyrém ... ez nem kérdés.
akkor ha jól értem, te is ezt csináltad, csak te maradtál kint?
Igen, én kint is élek, de magyar polgár vagyok, és nem utaztunk külön haza lejelenteni, hanem elutaztunk berlinbe a követségre.
Mivel nekem a második, a magyar bíróság nem könnyítette meg a dolgom. Telefonba megigérték, hogy ha leírom mailben mit akarok, akkor megmondják ki az illetékes, mert ezt sem tudták. Majd amikor érdeklődtem, azt monták, már a bírónál van, majd válaszol. Kérdeztem mikor, a válasz 30 nap határidő volt.
Majd a 40-edik után sem jött válasz, meséltem egy ügyvéd ismerősömnek, ő mondta hogy csak az ajánlot levéélel fognak foglalkozni. Így is lett, arra jött válasz 2 hét alatt. Csak az a baj hogy előtte 2 hónapot szivattak.:S
Szóval katasztrófa, és még azt mondják hogy a német bürokrácia nehézkes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!