Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem lehet halállal...

Miért nem lehet halállal büntetni azt, aki elvesz egy életet?

Figyelt kérdés

[link]

Ezen eset kapcsán most sokan halálbüntetést követelnek. Szerintem teljesen jogosan.

2016. márc. 10. 12:32
1 2 3 4 5
 21/43 tetro ***** válasza:

14.02

a túlnépesedés hogy a francba jön ide?

2016. márc. 10. 14:03
 22/43 anonim ***** válasza:
94%

14:02,

A vilag legnagyiobb problemai az irigysegbol es a tudatlansagbol erednek, a tulnepesedesnek ehhez semmi koze.

Ugyenezek a problemak megvoltak a kozep es okorban is, amikor meg csak mutatoban sem volt tulnepesedes, sot. Ahogy haladunk elore, egyre bekesebb a vilag, pedig egyre tobben vagyunk.

2016. márc. 10. 14:33
 23/43 anonim ***** válasza:
Meggyőztetek. (én vagyok a túlnépesedő, kínai:)
2016. márc. 10. 15:34
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem jó a halálbüntetés, mert nem tudhatod biztosan, hogy tényleg bűnös-e akit kivégzel.
2016. márc. 10. 17:12
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

volt olyan Magyarországon is, hogy tévesen ítéltek el valakit hosszú idejű szabadságvesztésre, és utóbb kiderült, hogy ártatlanul ült, és bár az elmúlt éveket visszaadni nem tudták, de mégis szabadon élhetett tovább, nyilván kártérítést is kapott...de halálbüntetésnél ilyet nem lehet csinálni, hogy visszavonják, eltörlik, ha meghalt, akkor meghalt.

a másik. az, hogy valaki embert öl, az nagyon sokféle képen megvalósulhat. most nyilván ebben a konkrét esetben nem erről van szó, mert ez egy nagyon brutális élet elvétel, de lehet olyan, hogy valaki gondatlanságból öl embert. azt is halállal kellene büntetni, kedves kérdező?

magánvéleményem az, hogy ezek az emberek akik halálbüntetést követelnek általában indulatosak, és megtorlást várnak, egyébként teljes joggal... de nem tudom, hogy nagyobb büntetés-e a halál, vagy az, hogy 20 évesen kapsz mondjuk életfogytot, akár úgy, hogy feltételesen 40 év múlva szabadulhatsz... azért nehéz lenne választani.

most persze mindenki nagyon ki van akadva, és megértem, én is kivagyok, de megfigyeltem, hogy azért amikor hónapokkal később mutatja a tv, hogy egy levékonyodott, megtört embert kommandósok kísérnek, és kéz-és lábbilincsben ráncigálják a tárgyalóba, és ott sírva összeomlik, akkor azért úgy mindenki elhallgat, hogy akkor tényleg fel kellene-e akasztani...

félreértés persze ne essék, én csak azt írom le, amit az elmúlt évek során tapasztaltam, szerintem is kötelet érdemel, aki ilyet csinál, és rettenetesen sajnálom a megölt lányt, és a szüleit is...borzasztó, és felfoghatatlan lehet ez a helyzet... :(((

2016. márc. 10. 19:09
 26/43 anonim ***** válasza:
90%

Mert primitív hozzáállás. Ha megölsz valakit, aki megölt mást, akkor mi a következő lépés: az erőszakolót megerőszakolod, a másokat megcsonkítót megcsonkítod?

És a halálbüntetést ki végezze el? Bosszúra szomjazó, lelkileg sérült emberek, vagy pszichopaták?

Mindenkinek adni kell egy új esélyt. A gyilkosnak arra, hogy szembenézzen a tettével, és vezekelhessen. A tettét megbánni (vagy felfogni) képtelennek azzal, hogy szolgálataival visszafizesse a társadalomnak az általa okozott kárt. Mindkettőhöz a börtönviszonyok gyökeres megváltoztatására volna szükség.

Nem vagyok halálbüntetés-párti, mert ha más halálát kívánnám - akárkiét - lelkileg éppen olyan szintre süllyednék, mint az, aki meg is cselekedte ezt. Tudom, hogy nagyon nehéz volna tartani ezt az álláspontot, ha az én hozzátartozómat gyilkolná meg valaki brutális módon, de a vérbosszú szerintem nem a mai emberhez méltó megoldás.

2016. márc. 10. 19:24
 27/43 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz indulatok nélkül megszólalni az esettel kapcsolatban.

Várjuk meg az eljárás végét, és ha bebizonyosodik, hogy valóban az őrizetbe vett gyanúsított gyilkolt, nagyon remélem, hogy élve nem jön ki a börtönből. Soha.

2016. márc. 10. 21:50
 28/43 anonim ***** válasza:
ez fontos, amit Feri ír- ugyanis sajnos, nem lesz ott belőle jobb ember:((
2016. márc. 10. 22:34
 29/43 anonim ***** válasza:

Csak az a baj, Feri, hogy simán ki fog jönni, mert kap max. 15 évet, abból lejön a kedvezménye és már kint is van.

A napokban itéltek el egy figurát, az megölt egy öregasszonyt, majd megerőszakolta és ezért kapott 14 évet.

Az ex-szépségkirálynő meg, aki másodmagával agyoncsapta a stricit, aki hónapokon át ütötte-verte, kihasználta, életfogytiglannal lett jutalmazva.

Sajnos itt a bírákat is túl nagy határok között engedik zongorázni.

2016. márc. 11. 00:17
 30/43 anonim ***** válasza:
47%
Én ezt a milliomosok agyatlan, agresszív, drogos fattyát, aki azt a szerencsétlen lányt megölte, odakötném egy fához a falujában és mindenki azt teheti vele, amit akar. ízekre tépnék, az biztos. A tanárnője csak 14 éves koráig ismerte, utána jött a drogos haveri kör, ez a lány pedig mnegbízott benne, vesztére. Ne kímélje senki! Ne nyavalyogjon a liberális banda, szúrják össze és szenvedjen, ezt kívánom ennek az aljas gazembernek. A családjának meg azt, hogy égjen porrá az életük, mert aki így nevel gyereket (elkényeztetett majmot), az megérdemli.
2016. márc. 11. 11:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!